Stat değil patates tarlası…

Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Giray Küçük, ” Bu çimlerin kurumasının nedeni zamanında sulamanın yapılmaması. Sabah saat 5’te sulanması gereken çimler, saat 11’de sulanıyor. Bu da çimler için dezavantajdır. Yani bu çimler sabah erken sulanacak ayrıca akşam vakitlerinde sulanacak. Güneşte ne kadar sulanırsa sulansın, bu çimler yanar. Sahada yer yer yeşil alanlar da çim değil, yaban otlardır” dedi.

1119 kez okundu.
Stat değil patates tarlası…

 Şanlıurfa’da her yıl tekrarlanan bir manzara adeta şehir halkını usandırdı. Öyle ki 2 tane profesyonel takımı olan Şanlıurfa’nın maç yapacak sahasının olmaması da kentin futbol gerçeğini ortaya çıkardı.

ÇİMLERİN KARAKÖPRÜ MAÇINDAN SONRA KURUDUĞU SÖYLENDİ

Her yıl kuruyan 11 Nisan Stadyumu’nun çimleri kuruyadursun, hem Şanlıurfaspor hem de Karaköprü Belediyespor maç oynayacak saha bulamıyor. Geçtiğimiz gün Karaköprü Belediyespor’un maçından sonra çimler kurumuş ve Şanlıurfaspor yönetimi bu durumun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kaynaklandığını ifade etmişti. Şanlıurfaspor’un bu açıklamasından sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden de cevap gecikmedi. Müdürlük ise çimlerin Karaköprü Belediyespor’un maçından sonra çimlerin bu hale geldiğini beyan etti.

SAHADAN ÇOK TARLAYA BENZİYOR

Şanlıurfaspor yönetimi ve teknik direktörü yaptıkları incelemeden sonra sahanın maç oynamaya elverişli olmadığı kanısına varırken, yetkililer Urfaspor’un maçı için saha aramaya başladı. Urfa Değişim olarak bugün incelediğimiz sahanın gerçekten bir tarlayı andırdığını ve karşılaşma yapılmasına elverişli olmadığını gördük. Şanlıurfaspor’un isyanının haksız olmadığı da ortaya çıkmış oldu.

 

TEK SAHAMIZA NEDEN GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMİYORUZ

Biri 2.Lig diğeri 3.Lig olmak üzere 2 tane profesyonel takımı olan ve spor kenti olarak da ön plana çıkan Şanlıurfa’nın tek stadı bulunuyor. İkinci stat yapılması maliyetli olduğu yetkililer tarafından söylense de elimizde olan tek stadı da korumayı bilmiyoruz. Üç yıldan bu yana her yaz ayında stadın çimleri kuruyor ve birileri bu duruma başkasına yıkıyor. Arada ise futbol oynamak ve 90 dakika da olsa taraftarı mutlu etmek isteyen futbolculara oluyor. Hal böyle olunca nüfusu 3 milyonu bulan şehirden futbol anlamında da pek bir şey beklememek gerekiyor.

ÇİMLER KURUYACAKSA FİLEYE NE GEREK VARDI?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü geçen aylarda 50 bin TL civarında para vererek file sistemini getirmiş ve bu şekilde çimleri koruyacağını söylemişti. Hatta yapılan bu proje birçok kesim tarafından da olumlu karşılansa da sonuçları ise olumsuz oldu. Öyle ki yapılan onca masrafa ve emeğe rağmen çimler kurumaktan kurtulamadı. Sahadan sorumlu Ziraat Mühendisi’ne sorulduğunda ise stattaki çimlerin 30 derecenin üstündeki sıcaklığa dayanmayacağını ifade etti. Ancak yetkililerin bu açıklamaya rağmen neden bu çimde ısrarcı oldukları ve 2 profesyonel takımı bu sahayı mahkum ettikleri de merak konusu oldu.

 

KÜÇÜK: BU ÇİMLERİN KURUMASININ NEDENİ ZAMANINDA SULAMANIN YAPILMAMASI

Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Giray Küçük, çimlerinin kuruma nedenini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağladı. Küçük, çimlerin zamanında sulanmadığını ifade ederek,”Stadyumumuzun bu durumda olması çok akıl almaz bir durum. Adıyaman’da maçı oynamak istedik onlar haklı olarak kabul etmediler. Böyle bir durum kabul edilemez. Bu sahada 35 kişi çalışıyor. Bunu da gündeme getireceğim. Sahada gezildiği zaman çimlerin çayıra dönüştüğünü görüyoruz. Bu çimlerin kurumasının nedeni zamanında sulamanın yapılmaması. Sabah saat 5’te sulanması gereken çimler, saat 11’de sulanıyor. Bu da çimler için dezavantajdır. Yani bu çimler sabah erken sulanacak ayrıca akşam vakitlerinde sulanacak. Güneşte ne kadar sulanırsa sulansın, bu çimler yanar. Sahada yer yer yeşil alanlar da çim değil, yaban otlardır” dedi.

KEŞKÜŞ: BU SORUN SADECE ŞANLIURFA’DA DEĞİL, ADIYAMAN’DA DA VAR

Urfa Değişim’e açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Keşküş, çim sorununun sadece Urfa’da olmadığını belirterek, ” Şanlıurfaspor, maçı oynamak için yer arıyor. Bu sorun sadece Şanlıurfa’da değil, Adıyaman’da da var. Bu saha sadece bu yıl değil geçmiş yıllarda da bu duruma geldi ama 15 gün sonra çimler tekrar düzeldi. Bu gelecek yıl da bu durumda olur. Ben 2 yıldır burada görev yapıyorum. Bu çimi biz ihale ile değiştirmedik. Aynı çim yerinde duruyor. Giray Bey de bu saha için bize teşekkür etti. Şimdi ne oldu saha aynı saha. Keşke imkan olsa stadın üstünü tamamını kapatabilsek. Bu 2 milyon euroya mal olur. Hibrit çim ekilirse ancak bu sıcaklığa dayanabilir. Bunun yüzde 70’i sentetik. Ama bunun da maliyeti çok yüksek. Biz stadın üzerine çadır kurmayı 50 bin liraya yapabildik. Sahayının tamamının fotoğrafını değil sadece kuru alanları yayınladılar. Bu çimler ilk defa kurumuyor. Bu görüntünün üzerine 42 ton kum da serildi” şeklinde konuştu.

(Ş.URFA-RHA) 

Stat değil patates tarlası…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Zafer Partili Bayır'dan İran-İsrail gerginliği açıklaması
Zafer Partili Bayır'dan İran-İsrail gerginliği açıklaması
İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki operasyonları devam ediyor
İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki operasyonları devam ediyor