‘Üretmek çok güzel bir duygu’

ADANA - İnternette örgü bebek yapmayı öğrenen ve 3 arkadaşıyla üretime başlayan Reşide Kahya, “Kadın olarak bir şeyler üretmek çok güzel bir duygudur” dedi.

1046 kez okundu.
‘Üretmek çok güzel bir duygu’
Çalışma yaşamından uzak tutulmaya çalışılan kadınların üretme ve var olma mücadelesi tüm zorluklara rağmen sürüyor. Kendi ayakları üzerinde durmaya mücadelesi olanlardan biri olan 3 çocuk annesi Reşide Kahya (55), Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan Kenan Evren Bulvarı Kapalı Semt Pazarı'nda her hafta kurulan Kadınlar Pazarı'nda kendi el emeğiyle ürettiği örgü bebekleri satıyor. Kızının teşvikiyle 5 yıl önce internette örgü bebek yapan videoları izleyerek üretime başlayan Kahya, ilk ürünlerini arkadaşlarına hediye ederek işe koyuldu. 
 
‘5 SAATİMİ ALIYOR’
 
Yaptığı işin çevresinde beğeni toplaması ile cesaret toplayıp ürettiklerini satmaya başlayan Kahya, zamanla 3 kadın arkadaşı ile işi büyüttüklerini dile getirdi. Her çeşit hayvan ve çizgi film figüründen bebek yaptığını aktaran Kahya,  “Bu bebekleri şişle örüyorum. İçini elyafla dolduruyorum. Bir bebeği yapmak benim 5 saatimi alıyor. Bu bebeklerin dikişi en zor kısmıdır. Bebeklerin her birini 20 TL’ye satıyorum.  Çamaşır makinesinde dahi atsanız bu bebeklerin şekli bozulmaz. Bez bebekler çocuklar için daha sağlıklı olduğu için çok kişi tarafından tercih ediliyor" diye konuştu.
 
‘PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLIYORUM’
 
Bu işe girişmeden önce ev kadını olduğunu ifade eden Kahya, şimdi kendi ayakları üzerinde durmanın kendisine azim verdiğini söyledi. Yaptığı işten huzur bulduğunu sözlerine ekleyen Kahya,  “Bu bebekleri yapmaya başladığım günden beri bedenim rahatladı. Çünkü kadın olarak bir şeyler üretmek çok güzel bir duygudur” dedi.
 
mezopotamyaajansi.com
‘Üretmek çok güzel bir duygu’
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi