Bağdat'ta 12 darağacı

Irak Başbakanlık Ofisi, terör örgütü DAİŞ mensubu 12 kişinin dün idam edildiğini duyurdu.

958 kez okundu.
Bağdat'ta 12 darağacı

Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Başbakan’ın talimatı doğrultusunda DAİŞ’ten yargılanan 12 suçlu idam edildi” denildi.

Açıklamada, örgüt mensuplarının idam edilmesi için verilen kararın infaz edilmesi için belirlenen sürenin dolduğu belirtildi.

DAİŞ’in kaçırdığı 6 kişiyi infaz etmesi üzerine Irak Başbakanı Haydar Abadi, idam cezası alan DAİŞ’lilerin cezasının infazı için talimat vermişti.

DAİŞ, 26 Haziran’da yayımladığı bir videoyla 6 kişiyi kaçırdığını duyurmuş ve serbest kalmalarına karşılık, örgütün tutuklu bulunan kadın üyelerinin tahliyesini istemişti.

Bağdat’a 3 gün süre tanıyan örgüt, talepleri gerçekleşmeyince 6 kişiyi infaz edip cesetlerini yola bırakmıştı.

Dün yapılan infazlar sonrası Abadi’den verilen talimatta, “İdam cezası verilen teröristler hakkındaki hüküm bir an önce yerine getirilmeli. Özellikle de Cumhurbaşkanı’nın idam kararlarını imzaladığı ve temyiz yolunun kapalı olduğu kişiler derhal idam edilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Haşdi Şabi’nin Kuzey Sözcüsü Ali Huseyni dün yaptığı açıklamada, Xurmatû’da yol üstünde cesetleri bulunan 8 kişinin, DAİŞ’in kaçırdığı kişiler olduğunu söylemişti. 6 rehinenin cesedinin yanında 2 cesedin daha bulunduğunu belirten Hüseyni, üzerlerinden kimlik çıkmadığı için kim olduklarının teşhis edilemediğini kaydetmişti.

Öte yandan, DAİŞ’in yayınladığı videodan sonra Irak basınına konuşan Hükümet Sözcüsü Saad Hadisi, “Irak hükümeti, suçlulara karşı yasaları uygulayacaktır, teröristlerle pazarlık yapmayacaktır” demişti.

(kaynak:K24)

Bağdat'ta 12 darağacı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi