Zozan Korkmaz, Urfa’daki düğün ve nişanlara yeni bir soluk getirdi

Şanlıurfa’da genç girişimcilerinden Zozan Korkmaz, kentteki düğün ve nişan alanına farklı bir bakış açısı getirdi. Korkmaz, düğünlere farklı bir boyut kazandırmak amacıyla Concept By Zozan Korkmaz’ı Şanlıurfalıların hizmetine kazandırdı.

1781 kez okundu.
Zozan Korkmaz, Urfa’daki düğün ve nişanlara yeni bir soluk getirdi

Evlenecek çiftçilere müjde. Karaköprü’de faaliyete geçen Zozan Korkmaz Mağazası kentte evlenen çiftlere alternatif nişan ve düğün elbiseleri sunacak. Hindistan’dan özel olarak getirdiği Hint düğün kıyafetleri ve takılarını kiralama yönetimiyle Şanlıurfalı gelin adaylarının hizmetine sunan Zozan Korkmaz, ayrıca dünyaca ünlü Lübnanlı Tasarımcı Fouad Sarkis’in ürünlerini de mağazasında bulunduruyor. Hint elbiselerinin yanı sıra Abiye ve farklı kaftanları da mağazasında satışa sunan Zozan Korkmaz gelin adaylarından randevu alarak bire bir ilgileniyor.

‘ŞANLIURFA’YA EN GÜZEL ŞEKİLDE HİZMET VERMEK İSTİYORUM’

Mimarlık Fakültesi mezunu olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti: “Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yıl mimarlık yaptım. Mimarlığı daha geniş bir çap da düşünerek insanların ihtiyaçları doğrultusunda farklı şeyler sunmak istedim. Yani mimarlığı bir mekânla bir yapıtla sınırlandıramayız diye düşündüm. Bence mimarlık güzel bakmaktır. Bende bu sektörde mimarlığımı kullanmak istedim. Farklı ürünlerimle yaratıcılığımla Şanlıurfa’ya bu hizmeti en güzel şekilde vermek istiyorum.”

HİNDİSTAN ÜRÜNLERİNİ ŞANLIURFA’YA TAŞIDI

“Aslında şöyle bir şey kendi düğünüm ve kınam için çok araştırdım. Hep aynı şeyler olduğu için farklı bir şeyler olmasını istedim. Araştırmalarım sonrasında Lübnanlı Tasarımcı Fouad Sarkis’ın ürünlerini gördüm. Onun ürünlerini getirttim. Sonrasında Hindistan kıyafetleri “lehenga diyorlar buna” onların gelinlikleri bu aslında, fazlaca bir ilgimi çekti ve bu kıyafetleri gördükten sonra Hindistan ‘a gitme kararı aldım. Oraya gidip tek tek ürünleri seçip, onların kendi kültürlerine öz tasarımlarıyla renklendirmek istedim şehrimizi ve kınam bu işime vesile oldu diyebilirim. Kendi kınam ve düğünüm için araştırdım ve bu ürünleri getirttim.

ŞANLIURFALILAR, İŞLEMELİ KIYAFETLERİ SEVİYOR

Şanlıurfa’da insanlar gösterişi seviyor. Albenisi olan kıyafetleri, işlemeli taşlı kıyafetleri seviyor. En önemlisi ise memleketimiz sonuçta bu nedenle bu hizmeti Şanlıurfalılara sunma kararı aldım. Amacımız memleketimize hizmet etmek.”

 HİNT ELBİSELERİ TERCİH EDİLİYOR

Farklık ürünleri Şanlıurfalılara sunduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:”Lübnanlı Tasarımcı Fouad Sarkis’in abiyeleri var. Kaftanlarım mevcut. Özel tasarım kaftanlar ve Hindistan’a gidip kendim getirdiğim onların Hint elbiseleri lehenga diyorlar bunlara ve bunlar onların kendi düğünlerinde giydiği yöresel kıyafet gelinlik olarak geçiyor. Şimdiki yeni furyada kaftan ve bindallı giymek istemeyen gelinlerimiz oluyor. Onlarda bir farklılık olması için Hint elbiselerini tercih ediyor. Gerçekten benim gibi farklı düşünen insanlar gelinler bana gelsin istiyorum. Çünkü ben farklı ürünler sunuyorum onlara en güzel günlerini gerçekten güzelleştirmek için tüm çabamız.”

HİNT ELBİSELERİ VE KAFTANLAR KİRALIK

Aslında biz kostüm mağazasıyız. Hint elbiselerim ve kaftanlarım kiralık, satışım yok ve ben Hindistan’dan aksesuarlarıyla beraber getirdim bu kıyafetleri onların takıları, küpesi, saç aksesuarları bilezikleri tüm takıları mevcut. Onları da Hint elbiseleri ile birlikte veriyoruz. Abiyelerim şu anda satılık. Dolar bazlı olduğu için biraz bütçe olarak yüksek ama talep olursa onları da kiraya verebilirim.”

ZOZAN KORKMAZ: HİNDİSTANLA SINIRLI KALMAYACAĞIZ

Hint kıyafetleri olarak evet, hep Hindistan’a gideceğim ve çeşitleri arttıracağım.”diyen Korkmaz, şöyle konuştu:”Online siteler var oralardan seçip sipariş etmiyorsunuz diye sorarsanız, amacım gidip tek tek kendim seçmek ki, ben bu kıyafetleri getirirken tek tek kendim denedim. Gidip bir mağazadan almadım. Her mağazaya girdim tek tek deneyerek beğendiklerimi getirdim. Tabi ki sadece Hindistan ile sınırlı kalmayacak. İlerleyen süreçte farklı abiyeler getirmeyi düşünüyorum. Belki biraz daha düşük bütçeli abiyeler olacak. Kaftanlarım da olacak yine, ama farklı tasarımlar eşliğinde konseptimi belirteyim, konseptimiz kına gecesi konsepti olacak ve gelinlere yönelik çalışıyorum.

KORKMAZ, RANDEVULU SİSTEM İLE ÇALIŞIYOR

Öncelikle şunu belirteyim randevulu sistem ile çalışıyorum ben. Sebebi ise gelinlerime kendilerini özel hissettirmek istiyorum. Her kadın özeldir. Birebir gelinlerimize zamanımızı ayırarak, kahve ve muhabbet eşliğinde diledikleri kıyafetleri, onlara denetmek istiyorum. Yani farklılık arayan insanları bekliyorum. En özel günlerini gerçek anlamda özel kılmak istiyorum. Özel olmak istiyorlarsa Concept By Zozan Korkmaz’a gelsinler.”

Zozan Korkmaz Urfa’daki düğün ve nişanlara yeni bir soluk getirdi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek