Dünya’dan ilk Futbolcu satıp keçi aldılar

Isparta'nın geçtiğimiz yıl şampiyon olan takımlarından Gülspor, yetiştirdiği futbolculardan 18'ini satarak, 10 adet keçi satın aldı.

967 kez okundu.
Dünya’dan ilk Futbolcu satıp keçi aldılar

Isparta'nın köklü kulüplerinden Gülspor, yetiştirdiği futbolculardan 18'ini satarak, elde ettiği 15 bin TL ile 10 keçi satın aldı. Bir çiftlikte bakımı yapılan keçilerden ilk yılda 4-5 bin lira süt geliri ve 20 yavru bekleniyor. Keçilerden elde edilen gelir, kulübün giderlerinde kullanılacak.

Isparta'da 1954 yılında kurulan kentin en eski ve köklü kulüplerinden Gülspor, yaklaşık 9 yıldır amatör lig yerine, 11-19 yaş arasındaki altyapı ve genç takımların katıldığı U gruplarında mücadele ediyor.

Gülspor, hem Isparta'daki diğer amatör kulüplere, hem de liglerdeki profesyonel takımların altyapıları için futbolcu yetiştiriyor.

Bordo beyazlı Gülspor, kulübün giderleri ve üretime katkı amacıyla ilginç bir projeye imza attı. Bu yıl yetiştirdiği 18 futbolcusunu amatör kulüplere 15 bin TL karşılığında satan kulüp, karşılığında 10 keçi satın aldı. Yaklaşık 150 futbolcunun bulunduğu kulübün 10 da keçisi oldu.

Gülspor'un 16 yıldır başkanlığını yapan Kenan Büyükleblebi, temel hedeflerinin futbolcu üretimi olduğunu belirterek, " Isparta'daki amatör kulüpler ve Türkiye'deki diğer profesyonel takımlara gönderen bir altyapı kulübü olmayı hedefliyoruz. Kulübümüz, yaklaşık 9 yıldır bu doğrultuda çalışıyor. Amatör liglerde mücadeleden ziyade U grupları değimiz 11-19 yaş aralığındaki altyapı ve genç takımların yaş gruplarına göre ayrıldığı liglerde mücadele ediyoruz" dedi.

Kulübün bünyesinde 7-19 yaş arasında 150 futbolcu adayı çocuk ve gencin bulunduğunu belirten Büyükleblebi, "Transfer işlemlerine genellikle 17 yaşından sonra başlıyoruz. Süper lig takımlarından altyapılara şu ana kadar Osmanlıspor, Antalyaspor, Kayserispor, Konyaspor gibi takımlara giden çocuklarımız oldu" diye konuştu. (K24)

(Kaynak: Ajanslar)

Dünya’dan ilk Futbolcu satıp keçi aldılar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi