Başkan Çiftçi;”Tugay’ın Yeri Millet Bahçesi Olacak”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde yaşanan ekonomik savaştan tasarruf tedbirlerine, Tugayın taşınması konusundan devam eden yatırımlara kadar her türlü konuya değinen Başkan Çiftçi, “Yolumuza devam ediyoruz” dedi.

681 kez okundu.
Başkan Çiftçi;”Tugay’ın Yeri Millet Bahçesi Olacak”

Açıklamasında Başkan Nihat Çiftçi, “Son bir haftadır dış güçlerin, bu toplumun belini bükmesi için ve milletin yakın bir tarihte seçmiş olduğu Başkanına mesaj vermek için ekonomimize müdahaleler var. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir millet, bir çok badireyi atlamış ve bunun gibi nice sorunların üstesinden gelmiş bir toplumdur. Allah’ın izni ile milletimizin ve kurumlarımızın göstereceği direnç ile ülkemizin bu ekonomik sıkıntılar da giderilmiş olacak. Bizler kurumlarımızın güçlü yapılarına ve milletimizin duruşuna güveniyoruz. Bizler perdenin arkasında dönen oyunları çok iyi bir şekilde görüyoruz” dedi.

ÇİFTÇİ; HİZMETLER AKSAMADAN, 25 MADDELİK TASARUF TEDBİRİ KARARI ALDIK

Büyükşehir olarak tasarruf tedbirleri aldıklarını dile getiren Başkan Çiftçi, “Yerel yöneticiler olarak kendi kurumlarımızda kendi değerlerimizde, kendi kaynaklarımızla ve merkezi bütçede gelen payla ilgili olarak dün gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Meclisinde görüştüğümüz üzere, Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz ve bizlere bağlı olan şirketlerimiz olarak 25 maddelik bir tedbir kararı aldık ve uyguluyoruz. Tedbirlerimiz de hizmetlerimiz noktasında hiçbir aksaklık yaşanmayacak. Hizmete ve yatırıma devam ama aynı şekilde tasarruf noktasında gerekli olan tedbirleri kurum olarak alacağız. Her şeyde bir hayır vardır, bu döviz kurunda yapılan baskılar neticesinde TL’nin değer kaybetmesi inanıyorum ki millilik açısından belki de ülkemizin daha iyi bir şekilde ayaklarının üzerinde durması, yeniden kendini sorguya çekerek ve aynı şekilde milli değerini milli üretimine katkıda bulunmasını gerektirecektir. Bu noksanlıkları geliştirebilmek için tüm kurumlar anlamında yeni bir yol haritasının başlamasına vesile olacaktır. Hükümetimizin almış olduğu kararlar ile de Allah’ın izni ile piyasaların rahatlaması sağlanacaktır” diye konuştu.

“TUGAY ALANINI MİLLET BAHÇESİ ADI ALTINDA BÜYÜK BİR BOTANİK PARK OLARAK DİZAYN EDECEĞİZ”

Tugay alanı için yetki aldıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’mızın yıllardır gündeminde olan Tugay alanın Millet Bahçesi olması noktasında Meclisimiz Başkanlığımıza ve encümenlerimize yetki verdi. Büyükşehir Belediye Meclisine teşekkür ediyoruz, önemli bir sorumluluk ve önemli adımlar atıldı. İlgili dairemiz çalışmalarını yürütüyor ve biz bu konuta somut atarak sözleşme kanunlarını hazırlıyoruz. Sözleşmeyi Milli Savunma Bakanlığımız ile imzaladıktan sonra kamuoyuna daha detaylı bilgileri vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından ciddi bir şekilde çalışmanın başlatıldığını Tugay’ın tahliye edilmesi anlamında çok önemli adımlar atıldığını belirtmek istiyorum. Şanlıurfa’nın en büyük projesi olma noktasında hemen sonuç beklemek doğru değil, yeni bir Tugay planlanacak bu Tugay’ın yapımı gerçekleştirilecek ardından mevcut Tugay oraya gittikten sonra Büyükşehir Belediyemiz tarafından alan yapılmaya başlanacak. Bu işlem sırasını ayarlıyoruz, her iki kurumun kendi yükümlülüklerini ve sorumluluklarını belirtmek için Allah’ın izni ile sözleşmeyi yakın bir tarihte imzalayacağız. Bu önemli kararın Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Şanlıurfa için bir proje doğru ise elimizi taşın altına değil gövdemizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz” şeklinde konuştu.

“MİLLİ ANLAMINDA GÜNEŞ ENERJİSİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN GES PROJESİ BAŞLATTIK”

Şanlıurfa’da yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlar yaptıklarına da değinen Başkan Çiftçi, “Yaklaşık bir yıldır Büyükşehir Belediyesi Etüt Daire Başkanlığımız yeni bir kalkınma modeli çalışmalarını yürütüyor. Yerel yönetimlerde yeni bir kalkınma modeli başlığı ile yeni bir Şanlıurfa modeli inşasını sürdüreceğiz. Buna istinaden yeni projeler geliştirerek yeni bir yol haritası çizeceğiz. İlk olarak Şanlıurfa güneşi enerjisini en fazla illerin başında geliyor. Milli anlamında güneşi değerlenmek adına bir yaklaşım projesi değerlendirdik. Özel sektöre Güneş Enerjisi Sistemi kurma noktasında Büyükşehir Belediyemiz bir proje geliştirdi. Şanlıurfa’nın enerji sektöründe güneşten maksimum derecede faydalana bilmesi ve güneşten aldığı enerjiyi kendi yatırımlarında kullanabilmesi güzel bir proje geliştirdik buda Güneşe dayalı Sera sistemi. Kalkınmalı bir Belediyecilik anlayışı ile gidiyoruz, bunun bir modelini de kendi fidanlık alanımızda ve yine ortağı olmuş olduğumuz Tekno Kent bünyesinde şirketlerimiz vasıtası ile yapacağız. Her şekli ile işletmelerimizi kalkındırabilecek ve Tarım ile uğraşan vatandaşlarımıza vizyon olabilecek bir proje” sözlerini kullandı.

“JEOTERMAL ALANLARINI YENİ PROJELERLE TEKRAR DİZAYN EDEREK YATIRIMCIYA SUNACAĞIZ”

Bir kalkınma projesinin de Jeotermal kaynaklarla ilgili olduğunu belirten Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa’nın jeotermal bölgesi olan Kara Ali bölgemizin yeniden dizayn ederek yer altı sıcak su kaynağını doğru bir şekilde kullanabilmek için yeni bir proje geliştirdik. Aynı şekilde bölgede bulunan tarıma elverişsiz alanları da Termal Turizm alanı olarak kazandırılması için yine bir çalışmamız yürüyor. Bu karar ile Jeotermal alana yatırım yapmak isteyen vatandaşların da önü açılıyor” dedi.

“ŞANLIURFA’NIN KENDİ KAYNAĞI OLAN BAZALT’I VE URFA TAŞINI İŞLEYEREK DEĞERLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Şanlıurfa’nın kaynaklarını doğru bir şekilde kullanmak için kendi doğal kaynağı olan Bazalt ve Urfa taşı ile ilgili proje geliştirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, “Kendi kaynağımız olan Karacadağ’ın Bazalt taşını kullanarak gerek asfaltta ve yol yapımında gerek ise imalatlarda kullanacağız. Kurduğumuz şirketimizde mucur ocağının şantiyesini tamamladık. Mucur üretimini gerçekleştireceğiz, şehir olarak kullanabileceğimiz tüm imalatlarımız da orta refüj, kaldırım ve plak taşlarına kadar bazalt taşından üreteceğiz. 100 yıl kalabilecek plaklar devreye girecek ve 100 yıl uzun ömürlü olacak. Bizim için çok önemli bir kalkınma projesidir ve önemle üzerinde duruyoruz. Aynı şekilde Urfa taşımızın işlenmesi söz konusu, gerek Fen İşlerinde gerek sosyal tesislerimizde ve restorasyon çalışmalarında kullanacağız” ifadelerini kullandı.

“SAHİL ŞEHİRLERİ PLANLIYORUZ”

Şanlıurfa’da sahil şehri projesini yapmak için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa büyük bir şehir ve vatandaşlarımızda bir yazlık kültürü var.  Vatandaşlarımızın aileleri ile 15 20 gün kalabileceği noktasında dışarıda yatırımlar yaparak yazlık alıyor. Şanlıurfa’nın doğal güzelliklerinden olan Baraj gölü etrafında güzel bir planlama yeni sahil şehirleri planlıyoruz.  Çok önemle üzerinde durduğumuz bu projenin burada karşılanması için elimizden gelen tüm çabayı sergiliyoruz” dedi.

“GIDA OSB’Yİ KURDUK”

Bir diğer projenin Gıda OSB olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, “ Şanlıurfa’nın kendine has ürünlerini İsot, Buğday, Tereyağı, Fıstık, Pirinç ve Nar gibi ürünlerini büyük pazarlarda tüketici ile buluşturmak için Valiliğimiz ile birlikte Gıda OSB’yi kuruyoruz. Ürünlerimizin marka haline gelmesi için üretim tesislerine ihtiyacımız var. Amacımız kurmuş olduğumuz bu OSB ile Şanlıurfa’nın tahıl anlamında marka olabilecek ürünlerini markalaştırmaya kavuşmaktır. Yer tahsislerimiz tamamlandı, Bakanlıktan izinlerimizi aldık buradaki esnafımızla bir araya geldik ve alanın alt yapısını görüştük” şeklinde konuştu.

17 KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN YAPIM ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

“Aynı şekilde şehir içine sıkışmış olan esnafımız ve zanatkarlarımız ile ilgili yeni düzenlemeler getirerek bağlı oldukları kooperatiflerden Küçük siteler kurdurduk. 17 Aladaki kooperatiflerimizi bir araya getirerek Evren Sanayi Sitesinin üst tarafında yeni siteler planlanarak yapıldı. Şuanda bir çok işletme açılışa hazır durumda ve Şanlıurfa’ya 17 adet küçük sanayi sitesi kazandırmış olduk. Bu esnafımızın bir çıta büyümesini sağlayacak. Küçük ölçekli esnafımızı orta ölçeğe ve ardından büyük ölçeğe taşımış olacak” sözlerini kullandı.

Bu ve buna benzer kalkınma modellerinin olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, “İlerleyen günlerde Uzmanlarımız tarafından Şanlıurfa hangi modeller ile ve imkânlarla kalkınır konuları ile ilgili geniş kapsamlı bir lansman çalışmamız var” diye konuştu.

Başkan Çiftçi;”Tugay’ın Yeri Millet Bahçesi Olacak”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi