MHP: Af taslağını Meclis'e sunacağız

Af konusunda toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştuğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Af taslağının sonuna kadar arkasındayız, Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunacağız" dediği belirtildi.

580 kez okundu.
MHP: Af taslağını Meclis'e sunacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, büyükşehirlerin kaybedilmesi halinde cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tartışmaya açılacağını öne sürerek, yerel seçimlerde AK Parti’ye yönelik ittifak çağrısını yineledi.

Önder Yılmaz’ın Milliyet’teki haberine göre, Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı’nda yerel seçimde ittifak ve af konusundaki tartışmaları değerlendirdi.

‘SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI’

Bahçeli’nin, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin olarak “ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK’nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur” dediği belirtildi.

Bu konuda AK Parti’nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

‘AF BEKLENTİSİ DİKKATE ALINMALI’

Bahçeli, AK Parti’nin “gündemimizde yok” dediği af teklifine ilişkin olarak da “Sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesini yaptı. Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını belirten Bahçeli, diğer partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etti. Af teklifinin “genel af” değil, infaz sürelerinde değişiklik içerdiğini, genel af gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım” diye konuştu.

 

(DUVAR )

 

MHP: Af taslağını Meclis'e sunacağız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi