Pınar Yılmaz ve Doruk Keser’den Büyükelçi Önen’e ziyaret

Dünya Petrol Konseyi İcra Kurulu Üyesi Pınar Yılmaz ve İş Bankası Çin temsilcisi Doruk Keser’den Önen’e ziyaret

1538 kez okundu.
Pınar Yılmaz ve Doruk Keser’den Büyükelçi Önen’e ziyaret

Dünya Petrol Konseyi İcra Kurulu Üyesi Pınar Yılmaz ve İş Bankası Çin temsilcisi Doruk Keser, Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen’i Büyükelçilik konutunda ziyaret ettiler.

Büyükelçi A.Emin Önen, Dünya Petrol Konseyi İcra Kurulu Üyesi Pınar Yılmaz’ı Büyükelçilik konutunda kabul ederek Pekin’deki temasları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
Daha sonra İş Bankası Çin temsilcisi Doruk Keser’i de Büyükelçilik konutunda kabul eden Büyükelçi A.Emin Önen, görüşmede Türk ve Çin bankacılık sektöründeki gelişmeler ve iş birliği konuları ele aldıklarını söyledi.

Türkiye’deki Suriyeliler Çin Caixin Dergisinde 
Türkiye’deki Suriyeliler hakkında geniş bir makalenin Çin’in önde gelen dergilerinden Caixin'de yayınlandığını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, yazıda insani yardımlar, Şanlıurfa'daki Harran ve Akçakale kamplarına ilişkin gözlemler ve AFAD Başkanı Dr.Mehmet Güllüoğlu'nun görüşlerine de yer verilmiş olduğunu belirtti.

Türk Devleti ve Dış İşleri Bakanlığımız adına girişimlerimizi sürdürüyoruz
“Türk Devleti her daim vatandaşının yanındadır. Değerli hocalarım, dostlarım, beş aydır bir sıkıntı ile uğraşıyorum. Devletimin bütün organlarından yardım istedim ama kimse oralı olmadı. Şimdi sanal dünya ile paylaşmak zorunda kaldım. Sizden ricam RT yapmanızdır. Teşekkür ederim. Saygılarımla, Prof. Dr. Erhan Aydın” şeklinde 25 Nisan tarihli eşinin yaşadığı sıkıntıyı anlatan ve yardım talep eden mailine binaen gerekli çalışmayı başlattık. Sincan Uygur Özerk Bölgesi yerel güvenlik makamlarıyla aynı gün temas kurup eşi hakkında bilgi aldık. Erhan Beye aldığımız bilgileri ilettik” dedi. 
ÇHC Pekin Büyükelçisi Emin Önen, “Prof. Erhan Aydın Beyin üzüntüsünü ve çabasını anlamakla birlikte, kamuoyu oluşturma çabasında insaflı davranması, süreçleri perdelemeden anlatmasının daha hakkaniyetli olacağı kanısındayım. Aile bütünlüğünün yeniden sağlanması amacıyla Türk Devleti ve Dış İşleri Bakanlığımız adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ancak bu sabah sosyal medyada Prof. Erhan Aydın’ın yetkililerin bu durumla ilgilenmediğine dair sitemleriyle karşılaşmak oldukça üzücü oldu. Bu sürecin ardından Erhan Bey’in eşinin Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olmasından kaynaklanan yetki ve müdahale sınırlarımıza rağmen, 2 Mayıs’ta Çin resmi makamları nezdinde diplomatik notayla girişim yaptık ve sürekli durumu takip ettik. Durumdan da sürekli haberdar ettik” diye konuştu. 

 

Pınar Yılmaz ve Doruk Keser’den Büyükelçi Önen’e ziyaret
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi