Büyükelçi Önen’den ÇHC’nin 69. yıl mesajı;

Büyükelçi Önen’den ÇHC’nin 69. yıl mesajı;“İlişkilerimiz çok daha iyi olacak”

1022 kez okundu.
Büyükelçi Önen’den ÇHC’nin 69. yıl mesajı;

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 69. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Önen mesajında, Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında hemen her alanda ilişkilerimizin çok daha iyi olacağını söyledi.

Çin’de 1-7 Ekim 2018 tarihleri resmi tatil

Mesajında; 1-7 Ekim 2018 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle resmi tatil olduğunu da hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 69. yıldönümü kutlu olsun. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle resmi tatil olan 1-7 Ekim 2018 tarihlerinde Büyükelçiliğimiz kapalı olacaktır. Acil durumlar için 7/24 faaliyet gösteren Konsolosluk Çağrı Merkezine +90 312 292 29 29 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Önemle duyurulur” dedi.

Türkiye ile Çin arasında hemen her konuda gelişen ilişkilerimiz ve işbirliğimiz var

Mesajının devamında; Çin rüyasının 2049'da müreffeh Çin ve mavi gökyüzü olarak düşünüldüğünü bildiğini belirten Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, “Bilindiği gibi; Çin Devlet Başkanı Xi Jinping', Çin Komünist Partisinin 19. Kongresinin temasını, ÇHC’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ulaşılmasını hedeflediği modern sosyalist Çin’in inşası olarak belirledi ve böylelikle 2020 sonrası için ÇKP tarafından ilk kez bir plan ortaya kondu. Buna göre, ÇKP’nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2021’e kadar Çin’de aşırı yoksulluk ortadan kaldırılacak, 2035'e dek sosyalist modernizasyon gerçekleştirilecek, 2049'da da müreffeh, güçlü, demokratik, kültürel olarak gelişmiş, ahenkli ve güzel, büyük, modern sosyalist Çin inşa edilecektir’demişti ve şu an itibariyle Türkiye ile Çin arasında hemen her konuda gelişen ilişkilerimiz ve işbirliğimiz vardır. İki ülke arasındaki ilişkilerimiz çok daha iyi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ÇHC’nin 69. Yılı nedeniyle İzmir ve Ankara’da da resepsiyonlar düzenlendi

Büyükelçi Önen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 69. Yıldönümü nedeniyle İzmir ve Ankara’da da resepsiyonlar düzenlendiğine dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Çin’in İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında Çin-Türk ilişkilerinin ulusal ve evrensel bazda önemini belirterek, İzmir’in önemini şöyle vurguladı ve ‘İzmir, Kuşak ve Yol girişiminin önemli bir noktasında, bu nedenle bizim için çok önemli bir şehir. Turizmin yanı sıra İzmir aynı zamanda zengin bir liman şehri. İzmir Tarihi İpek Yolu’nun en batıdaki ucu, bu bakımdan tarihsel önemi de var. Kuşak Yol girişiminin büyük fırsatları için İzmir ile daha fazla çalışmak istiyoruz’ ifadelerine yer vermişti. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve eşi Zhao Meimei’nin ev sahipliğinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 69. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen resepsiyona ise, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken de yer almış, Çin'de epeyce bir zaman geçirme fırsatı olduğunu dile getiren Bakan Pakdemirli de, Çin Kuşak ve Yol Projesine değinerek, ‘3 trilyon dolarlık bir yatırım, 3 milyar insan ve 65 ülke ve 50 yıllık bir gelecek yatıyor. Çin ve Türkiye ulaştırma ve enerji alanlarında önemli yatırımlara birlikte imza atıyor. Çin ile ticaret hacmimiz yüksek ancak daha fazla ticaret yapıyor olmamız lazım, daha fazla iş birliktelikleri arıyor olmamız lazım’ ifadelerine yer vermişti. Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang da, Çin'in son 40 yıl içerisinde gayri safi yurtiçi hasılasının yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 9,5, dış ticaret hacminin ise yüzde 14,5 olduğunu belirterek Çin’in dünya ülkelerinin gelişmesine fırsat sunacağını söylemiş ve Çin - Türkiye ilişkileri için daha parlak bir geleceğin sağlanması için çaba göstermeye hazır oldukları mesajını vermişti.”

 

 

 

 

 

Büyükelçi Önen’den ÇHC’nin 69. yıl mesajı;
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi