Göbeklitepe’de 40 Milyonluk Vurgun İddiası ! (VİDEO)

Şanlıurfa’da yapılan vurgunların ardı arkası kesilmezken, şimdi de dünyanın en eski tapınağında vurgun yapıldı. Tarihi baştan yazdıran Göbeklitepe’de 40 milyon liralık vurgun yapıldığı iddia edildi.

758 kez okundu.
Göbeklitepe’de 40 Milyonluk Vurgun İddiası ! (VİDEO)

Şanlıurfa’da gün geçmiyor ki bir vurgun olayı yaşanmasın. Şimdi ki vurgun haberi ise tarih kitaplarını baştan yazdıran Göbeklitepe’den geldi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Göbeklitepe’nin çatı işlemi için alan kapatılmıştı. 2017 Kasım ayında bitmesi gereken çatı işlemi uzamış ve geçen aylarda bitirilmişti.

ÇATIDA UCUZ MALZEME KULLANILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl  Şanlıurfa yoğun yağışlara maruz kalmıştı. Yaşanan yağışlardan en çok etkilenen alan ise Göbeklitepe oldu. Öyle ki 40 milyon lira bedelle ihalesi yapılan çatının baştan aşağı yenilendiği ancak aşırı yağışlar nedeniyle çatıdan içeriye tapınakların bulunduğu bölümlere su sızdığı  ortaya çıktı. Yaşanan yağışlardan sonra çatıdan biriken sular tarihi alanlara damlamaya başladı. Yaşanan skandalı gören turistler ise duruma tepki gösterdi. Alan etrafında bulunan vatandaşlar ise, çatıda kullanılan malzemenin en ucuz malzeme olduğunu ve yakın zamanda ise çökeceğini ifade etti.

İHALE DE FETÖ İDDİASI!

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılının Nisan ayında Göbeklitepe’nin çatı ihalesi yapılmıştı. Alınan bilgiye göre ise, ihale de FETÖ bağlantısı olduğu iddia edildi. Öyle ki ihaleyi alan firmanın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan A. G.’ye ait olduğu iddia edildi.

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) 

Göbeklitepe’de 40 Milyonluk Vurgun İddiası !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi