Altay: Organlarınızı Toprağa Değil, Hayata Bağışlayın

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Altay: Organlarınızı Toprağa Değil, Hayata Bağışlayın

1101 kez okundu.
Altay: Organlarınızı Toprağa Değil, Hayata Bağışlayın

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi işbirliğiyle Şanlıurfa’da “Karaciğer Nakli ve Endosonografi Kursu” gerçekleşti. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, karaciğer nakilleri ile ilgili tüm alt yapılarını tamamladıklarını belirterek,”Organlarınızı toprağa değil, hayata bağışlayın diyoruz.”dedi.

Özel bir otelde düzenlenen programa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay’ın yanı sıra Prof. Dr. Necati Yenice, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cindoğlu, Doç. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, Uzm. Dr. Sümeyra Yıldırım, Prof. Dr. Hakan Şentürk, İstanbul Atakent Acıbadem Üniversite Organ Nakil Sorumlusu Prof. Remzi Emiroğlu, çok sayıda akademisyen ve doktor katıldı.

‘ŞEHRİMİZ KARACİĞER NAKLİ OLABİLİR HALE GELDİ’

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, “Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi olarak ülkemizdeki en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi olan organ yetmezlikleri, özellikle “karaciğer yetmezliği” konusunda 2018 yılı içerisinde hocalarımızın katılımıyla birlikte ciddi bir yatırımlar yapmaya başladık. Hocalarımızın bu konu da ilimizde, bölgemizde, ülkemizdeki hastalıklara daha iyi bir hizmet sunabilmeleri, yapılmayan karaciğer nakillerin şehrimizde artık yapılması için teknik altyapıları tamamladık. Hocalarımızın katılımıyla artık şehrimizde organ nakli, karaciğer nakli olabilir hale geldi. Bugünkü toplantıda birçok hocalarımızla beraber bölgemiz ve şehrimiz adına çok değerli bir bilimsel katılımla ilgili bilgilendirme yapılacak. ”dedi.

‘ORGAN BAĞIŞIYLA BİRÇOK İNSANI KURTARABİLİRSİNİZ’

"Organlarınızı Toprağa Değil Hayata Bağışlayın” sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Başhekim Altay, şöyle konuştu:”Organ Bağışı Haftası etkinlikleri içerisinde organlarımızı bağışlayarak birçok insanı kurtarabilirsiniz.  Karaciğer nakilleri ile ilgili tüm alt yapılarımızı tamamladık. Organ naklini bekleyen hastaların nakil dışında bir tedavileri yok.”

‘ŞANLIURFALI HASTALARIN DIŞARIYA GİTMESİNE GEREK KALMADI’

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Profesörü Mehmet Yılmaz, Şanlıurfa’nın çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek,” Urfalı hemşerilerimiz kendi hastanelerin de karaciğer nakli olmaktadır. Karaciğer nakli motritilsman yapı yaklaşımı gerektiren olay. Eksiklerimizi, ödemelerimizi tamamladık. Bundan sonra inşallah Şanlıurfalı hastaların dışarıda nakil olmaya, banklarda uyumalarına artık gerekmeyecek.” ifadelerine yer verdi.

Program katılımcıların açıklamalarıyla devam etti.

 

 

Altay: Organlarınızı Toprağa Değil Hayata Bağışlayın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi