Bahçivan: AK Partililer de Bana Oy Verecek

31 Mart yerel seçimlerinde eski belediye başkanı Ahmet Bahçıvan Saadet Partisi’nden büyükşehir belediye başkan adayı olacağını açıkladı.

603 kez okundu.
Bahçivan: AK Partililer de Bana Oy Verecek

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partiler il ve ilçelerde adaylarını açıklamaya devam ediyor. Büyük bir bölümünün açıklandığı adaylık süreci kapsamında Şanlıurfa’da iktidar partsinin büyükşehir belediye başkan adayı dışında henüz bir adaylık açıklanmış değil.

Şanlıurfa’da muhalefet partileri AK Parti büyükşehir beldiye başkan adayının karşısında seçimlere girecek bir aday arayışını sürdürüyor. Bu kapsamda eski belediye başkanlarından Ahmet Bahçivan Saadet Partisi’nden aday olacağını ancak diğer muhalefet partilerinden de destek alacağını açıkladı.

SAADET GENEL MERKEZİ İLE GÖRÜŞME

Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Ahmet Bahçıvan önceki Saadet Partisi’nin genel merkezi ile görüştüğünü ve onlardan olur aldığını aktardı.

Saadet Partisi’nden aday olacağını belirten Bahçivan, “Ben başka partiden aday olmayacağımı söylemiştim. MHP, CHP’den ve İYİ Parti ile görüşmelerim oldu. Ancak ben olursam Saadet Partisi’nden aday olurum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da önemli projelere imza attığının belirten Bahçivan, “Beni tüm Urfalılar bilir, Benim başkanlığım dönemimde yaptığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerin üstüne şuana kadar bir proje yapılmış değil, iddia ediyorum yapmışlarsa gelsin konuşalım” iddiasında bulundu.

TÜM PARTİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

Seçimde partili olsa da çatı adayı olacağını aktaran Bahçıvan, “Ben saadet Partisi’nden aday olacağım, ancak diğer partilerden destek alacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Ben AK Partinin şuan ki mevcut yönetiminden de oy olacağım. Bana oy verecekler göreceksiniz. CHP’li ve HDP’li seçmen kardeşlerimizinde bana oy vereceklerini biliyorum. Onların yönetimleri ile de görüşmelerimiz olacak. İlçe adayları ile ilgili görüşmelerimiz olacak ilçelerde partiler kendi adaylarını belirleyecek. Bizlerde onları destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“ANKETLERDE BİRİNCİYİZ”

Yerel seçimlerde anketlerde tüm adaylara karşı önde olduğunu söyleyen Bahçıvan, “ Bir çok anket yapıldı. Ve bu anketlrden sürekli Ahmet Bahçıvan önde çıktı. Yani Urfalı kardeşlerimiz bizleri görmek istiyor” dedi.CHP, Saadet ve İYİ Partisi’nin direkt destekleyeceği ve HDP’nin de dışarıdan destek vereceği bir çatı adayı profili çizen Ahmet Bahçivan, Kesin adaylık için Saadet Partisi ile görüşmelerin tamamlandığı ancak diğer partilerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bahçivan: AK Partililer de Bana Oy Verecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi