Avantadan Maaş…..

Süleyman Turan Yazdı: Avantadan Maaş

623 kez okundu.
Avantadan Maaş…..

Türkiye’de ve Şanlıurfa’da gündem ocak ayı ile birlikte paralı poşet oldu. Türkiye’nin gündemini herkes ulusal televizyonlardan izliyor. Şanlıurfalılarda Şanlıurfa’nın gündemini televizyonlardan değil! Sosyal medyadan takip ediyor. Takip ettikleri kişilerin paylaşımları sonucunda neler olduğunu Şanlıurfa’da her şeyin nasıl güllük gülistanlık olduğunu takip ediyorlar. Mecburen başka yolları yok.  Şimdi bu paylaşımları yapan dile getiren kişilerin hayatlarını nasıl kazandıklarına bakalım

Şanlıurfa’da her seçim dönemi veya seçilmiş olan belediye başkanının yaptığı süper icraatlar da şu sorunla karşılaşırım.  Herkes konuşur bu konuyu, tanıdıklar dâhil, tanıştığım kimseler, belediyelerde avantadan maaş alan hısım-akraba, eş-dost ve yandaşlardan söz ederler. Ben bunu biraz genişleteceğim izniniz olursa.

*Her yerde de ulu orta yani eşkere konuşuluyor bu durum.

Sahiden, belediyelerde ve diğer kurumlarda çalışmadan, kuruma uğramadan beleşinden maaş alanlar var mıdır? Ben var diyorum yok diye var ise arasın konuşalım belki isimlerde veririm.

 Sadece belediyelerde değil, benzer kurumlarda da aynı avantacı arkadaşlar var. Başkasının yakınıdır , torpillisidir diye veya sus payı olsun diye sözde çalışıyor gibi gösteriliyor. Ama özde her ay gidip maaşını alan bu arkadaşlar da sosyal medya da yaptıkları paylaşımlarda aslandır kaplandır ve kimse onun elinde su dökemez. Yani aldığı avanta maaşın hakkını verir.

*Dikkati mi nerede mi çekti? Belediye de, hastanede veya buna benzer bir kurumda çalışan zat, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinde Ankara’dan Şanlıurfa’ya canlı yayın yaptı. Sosyal medyada bu oldu o oldu diye paylaşımlar gerçekleştirdi. Bunun haricinde birde ders verdi herkese. Algı oluşturmayın diye. Sonrada bu işe girmesine rağmen çabuk kavramış işi. Şu anda yine sessizliğe bürünmüş durumda puslu havayı seven bu arkadaşımız.

Ankara’da seçim süreci bir haftaya yakın sürdü. Bu arkadaş sözde çalıştığı yerden izinli mi gitti? Eğer izin aldıysa çalışma yasasına göre farklı bir iş yaptığından dolayı sözleşmesi fesh olması gerekmiyor mu? Danışıklıysa tabi ki gerekmez. Orada ne yedi ne içti orası da muamma ama önemli olan başarmış olduğu iş değil mi? Avantacı denilince bu arkadaşı göstermek gerekiyor.

Danışılmayan danışmanlara verilen avanta maaş

Bir dönem danışılmayan danışmanlar diye haber yapılmıştı. Tabi ki yalanlandı öyle bir şey olmaz dendi. Bu durumla ilgili basın toplantılarında sorular soruldu. Cevaplarda danışmanlar arandı. Seçim sürecinde bu konu sıklıkla gündeme geldi. Sonra ne mi oldu? Yeni basında şöyle bir haber çıktı. “Danışmanların işlerine son verildi” neden sorusuna cevap alınamadı. Ben sadece yıllarca verilen maaşlara üzüldüm. Bari bir konuda danışılsaydı da Şanlıurfa bir kere kazansaydı.

*Hırsızlık ille bir yerden bir şey çalmak değildir. Kul hakkı yemek, hak etmediğin kurum malı kılıfına uydurmak, umumun malına tecavüz etmek ve başkalarına haksız kazanç sağlamakta hırsızlıktır. Eğer hak etmediğin halde maaş alıyorsa hırsızlıktır.

*Bereket versin bizim şehrimizde böyle belediyelere, kurumlara gitmeden avantadan, beleşten maaş alan yok da, kafamız rahat!!!!

Ya olsaydı bir de, Allah muhafaza!

Avantadan Maaş…..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi