"Genç kızlar geleceğini kodluyor

Karaköprü Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “ROBOTİK, KODLAMA VE STEM ATÖLYESİ” açıldı.

1078 kez okundu.

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenmesi uygun görülen “Genç Kızlar Geleceğini Kodluyor” adlı projesi ile kurulan “Karaköprü Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda ROBOTİK, KODLAMA VE STEM ATÖLYESİ”nin açılışı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya SULUYER, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi ÇELİK, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat YANMAZ, Okul Müdürü Mustafa KAHYAOĞLU, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karaköprü Milli İrade KızAnadolu Lisesi’nde bulunan atölyemizin açılışında konuşan Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat YANMAZ, gençlerin bu atölyede yeni icatlar üretmelerini, çok çalışmaları ve başarılı olmalarını istediklerini söyledi.Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya SULUYER ise “Genç Kızlar Geleceğini Kodluyor” projesi ilçemiz açısından eğitimde bir başarı girişimidir. Gerçekleştirilecek faaliyetler sayesinde öğrencilerin, problem çözebilme, yenilikçiliğe açık, icat yapabilme, özgüven ve öz-motivasyon, tutarlı düşünme, teknoloji okuryazarlığı gibi hedef alanlarında Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü şekilde öğrencilerde önemli kazanımlar sağlayacaktır. " dedi.İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi ÇELİK ise öğrencilerle yapmış olduğu sohbette, imam hatip okullarının bilimsel alanlarda da başarılar göstermesinin gururunu yaşadıklarını belirtti. Proje İmam Hatip Liseleri sayesinde imam hatip liselerinindaha çok mühendis, doktor ve bilim adamı çıkartabileceğine inandığını söyledi.

 Birçok öğrencinin eğitim gördüğü Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan bu atölye ile artık bilimsel faaliyetlere yatkın tüm öğrencilerimize Robotik, Kodlama ve STEM modülleri ışığında eğitimler verilecek ve geleceğin büyük mühendis adaylarına ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri için ortam hazırlanacaktır.

 

"Genç kızlar geleceğini kodluyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi