Büyükşehir, Yeşeren Çınarların Yanında

Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası ile ilgili YADES Projesi'nden yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik buluşma düzenledi. Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen buluşmada yaşlılara yönelik yapılan ve yapılacak olan faaliyetler kamuoyuna aktarıldı.

661 kez okundu.
Büyükşehir, Yeşeren Çınarların Yanında

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir dizi programlar düzenlendi. Programların ilk adresi Cumhuriyet Sosyal Tesisleri oldu. Yaşlı Destek Programı'ndan (YADES) yararlanan 65 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Büyükşehir Daire Başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

SEMA ÇİFTÇİ: YAŞLILARIMIZ BİZİ GEÇMİŞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERİMİZDİR

Yaşlılara yönelik yapılan hizmetlerin sunumu ile devam eden programda katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, yaşlıların kendilerine her zaman yol gösteren yeşeren çınarlar olduğunu söyledi. Başkan Eşi Çiftçi, "Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyorum. Bizler her zaman ecdadını bilen ve onların emanetlerini geleceğe taşıyan bireyler olarak kendimizi gördük. Bu anlamda yaşlılarımız bizi geçmişe bağlayan köprülerimizdir. Katılım gösteren tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum" dedi.

ÖZÇINAR'DAN YAŞLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ MÜJDESİ

Ardından bir konuşma yaparak ecdadını bilen bir toplum olarak her zaman yaşlılara ayrı bir önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise, "Şanlıurfa olarak çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'ya çok daha yakın bir ilgi gösteriyor. Bunun için sosyal projeler şehrimizde ardı ardına artıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bunları vatandaşlarımıza en iyi şekilde yansıtmanın gayreti içerisindeyiz. Şimdi de Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi projemizi hazırladık. Projemiz Bakanlığa gönderildi ve kabul edildi. En kısa zamanda yaşlılarımızın ikinci adresi olacak Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi'ni hayata geçiriyoruz. Yaşlılarımız burada her anlamda kendilerini evlerinde hissedecekler. Çeşitli mesleki ve sanat kurslarının yanı sıra, etkinlikler ve hobi bahçeleri olan bir mekan olacak. Yaşlılarımız hizmetin en iyisine layıktır ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

"KOMŞU HAKKI PROJESİ İLKOKUL KİTAPLARINDA YERİNİ ALDI"

Özçınar konuşmasının devamında sosyal hayata yönelik bir çok projeyi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projeler arasında Komşu Hakkı Projesini de aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Özçınar, "Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Nihat Çiftçi'nin da katıldığı bir ziyaret sırasında bakım konusunda sıkıntı çeken yaşlılarımıza komşularının yardımcı olabilmesi konusunda fikir sunduk ve bunu projelendirdik. Ardından komşuluk hakkının ne demek olduğunu çok iyi bilen insanımız sayesinde projemizde büyük başarı sağladık. Bu çerçevede kendi bakımını yapamayan yaşlılarımızın komşularına her türlü gıda konusunda destek verdik ve o yaşlılarımızın yemeklerini her zaman komşuları yaparak güzel bir birliktelik örneği sergilediler. Bununla birlikte ilkokul kitaplarında projemiz örnek proje olarak yeni kuşaklara öğretilmeye başlandı. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı ve Şanlıurfalılarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Program daha sonra paydaş kurum temsilcisi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Habip İpar'ın konuşmaları ile devam etti.

Büyükşehir Yeşeren Çınarların Yanında
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü