Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan Büyükelçi Önen’e ziyaret

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Pekin’de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in teşrifleriyle gerçekleştirilen “Kuşak ve Yol” 2. Uluslararası İşbirliği Forumu açılışına katıldı. Bakan Turhan, Bakan Yardımcısı O.Fatih Sayan ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’i de ziyaret ettiler.

765 kez okundu.
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan Büyükelçi Önen’e ziyaret

Kuşak ve Yol Zirvesi Kapsamında Pekin'de bulunan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ve ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen bugün CMC, Çin Enerji ve ZTE Telekom şirketlerini ziyaret ederek bu şirketlerin Türkiye ile yürüttüğü projeler hakkında istişarelerde bulundular. Bakan Turhan, Bakan Yardımcısı O.Fatih Sayan ile birlikte Çin’de ZTE Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Bakan Turhan, Bakan Yardımcısı O.Fatih Sayan ile birlikte Çin’de Huawei Ar-Ge Merkezini de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Milli Teknoloji Hamlesi, ihracatımızın itici gücü olacak

Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan'la birlikte, Çin’de gerçekleşen 2. Uluslararası Kuşak ve Yol Forumu’na katıldıklarını belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Fiziksel yolların merkezinde olan ülkemizin, dijital ipek yolunun da merkezinde olacağına inancımız tam. Milli Teknoloji Hamlesi, ihracatımızın itici gücü olacak. Bilindiği gibi; Çin’in 2013 yılında duyurduğu ‘Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ ile Asya, Afrika ve Avrupa arasında ulaşım, sanayi ve ticaret ağı oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında Çin devletine ait şirketler tarafından yapılması planlanan kara ve demiryolları ile limanların finansmanının Çin bankalarının vereceği milyarlarca euroluk krediler ile karşılanması öngörülüyor” dedi.

Türkiye dünyanın lojistik üssü olmaya adaydır

Türkiye'nin Kuşak ve Yol projesinin tam ortasında yer aldığını belirten Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan, “Ülkemizdeki Kars-Edirne Demiryolu hattındaki demiryolu ağlarımızı, ülkemiz üzerinden geçen bu demiryolu ağının Karadeniz, Ege ve Akdeniz limanlarına bağlantılarını gerek mevcut demiryolu altyapımızın iyileştirilmesi, gerekse yeni demiryolu hatlarının projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi çalışmaları sürüyor. Bu konuda Türkiye dünyanın lojistik üssü olmaya adaydır. Bu üretilen malların dağıtıldığı merkez olmaya adaydır. Biz de sahip olduğumuz coğrafi avantajlarımızı bu manada kullanacağız ve bunu ülkemize kazandıracağız. Türkiye; Çin'deki insanların ihtiyacı olan malzemeler, sanayi ürünleri, giyim eşyası, gıda ürünleri, endüstriyel ürünler gibi malzemeleri değerlendirip, Kuşak ve Yol projesiyle Çin ile daha da yakınlaşarak bu fırsatları değerlendirecektir. Zenginleşen Çinli sayısının artmasıyla bu insanların ülkemizdeki turizm potansiyelini kullanarak ağırlamak da bize önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

TÜSİAD Çin Network Başkanı Kurdoğlu’ndan Büyükelçi Önen’e ziyaret

Büyükelçimiz A. Emin Önen, TÜSİAD Çin Network Başkanı Korhan Kurdoğlu'nu da Büyükelçilikte kabul ederek çalışmaları ve Pekin'deki temasları ve hakkında bilgi aldı.

Büyükelçimiz Önen, Yeni Zelanda'nın Pekin Büyükelçiliğindeki 'Şafak Ayini' töreninde

Pekin Büyükelçimiz Emin Önen Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı anma törenleri kapsamında önceki gün Yeni Zelanda'nın Pekin Büyükelçiliği'nde düzenlenen 'Şafak Ayini' törenlerine katıldı.

Törende konuşan Büyükelçimiz Emin Önen, “Tarihte bazı olaylar milletlerin kaderlerini ve tarihin akışını belirler. Hiç şüphesiz Çanakkale savaşları da bu tür bir olaydır. Savaşı barışa ve Gelibolu'yu bir dostluk sahnesine dönüştürdüğümüz için bu savaşın tarafları olan hepimiz zafere ulaşmış sayılırız” dedi.

 

 

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan Büyükelçi Önen’e ziyaret
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi