'Sebze satıyorum ama evime sebze götüremiyorum'

ERZURUM - Kentte çeşitli işlerde çalışan yurttaşlar ekonomik krizden dolayı artık evlerine ekmek bile götürmekte zorlandıklarını belirtti. Mehmet Kaya, "Sebze satıyorum ama sebze pahalı olduğu için evime bile sebze götüremiyorum. İnsanlara yalvarıyorum ki bir kilo domates alsın da akşam evime ekmek götüreyim” dedi.

701 kez okundu.
'Sebze satıyorum ama evime sebze götüremiyorum'

Ekonomik krizin giderek daha da derinleştiği Türkiye'de, yurttaşlar artık geçinemez duruma geldi. Erzurum'da çeşitli alanlarda çalışan işçiler ekonomik krizden dolayı evlerine ekmek dahi götüremediklerini ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti.

 Yıllardır seyyar tablada meyve sebze sattığını söyleyen Sinan Güneş (35), yaşanan ekonomik krizden dolayı hayatın zorlaştığını belirtti. Güneş, “Ekonomik kriz var. Kimse ekonomik krizin olmadığını söyleyemez. Ben sabahtan akşama kadar bekliyorum ama hiç kimse bir şey alamıyor. Çünkü kimsenin ekonomik olarak durumu iyi değil. Ülke her gün biraz daha kötüye gidiyor” diye konuştu.

 ÜNİVERSİTE MEZUNU TABLO SATIYOR

 Önceki yıl Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Recep Can adlı genç, atanamadığı için Tarihi Lala Paşa Camisi önünde tablo satıyor.  Ne yaptıysa da atanamadığını söyleyen Can, “İlk önce kendi bölümümden daha sonra diğer bölümlerden atanma sorununun çözülmesi için bütün yetkililerden destek bekliyorum. Hükümet her yıl atama sözü veriyor ama atamalar yapılmıyor. Ben de atamam yapılmadığı için burada tablo satıyorum" dedi.

 'EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ'

 İnşaat işçisi Ahmet Yanık da, yaşanan ekonomik krizden dolayı en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini, bundan dolayı da iş bulamadıklarını vurguladı. Yanık, “Ekonomik sıkıntı zaten diz boyu ve pahalılık almış başını gidiyor. Bu ekonomik krizden dolayı iş bulamıyor, yaptığımız işlerde paramızı alamıyoruz. Emeğimizin karşılığı bize verilmiyor. Bizim gibi insanların sağlık güvencesi de yok. Müteahhitler bizim sigortamızı yatırmak yerine kardeşinin, babasının, eşinin sigortasını yatırıyor. Biz her alanda mağduruz ve mağdur olmaya devam ediyoruz" dedi.

 'BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI'

 Erzurum Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında taş ustası olarak çalışan Reis Demir de, her geçen gün ekonomik krizin derinleştiğini bundan dolayı hiçbir sektörde iş imkanın olmadığını belirtti. Hükümetin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini söyleyen Demir, artık evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini ifade etti.

 'BİR KİLO DOMATES ALSINLAR DİYE YALVARIYORUM'

 Yıllardır seyyar tezgâh üzerinde sebze satarak geçinen Mehmet Kaya, "Ben kendim sebze satıyorum ama sebze pahalı olduğu için evime bile sebze götüremiyorum. İnsanların ceplerinde 5 kuruş yok ki sebze alsın. İş yok, güç yok. Sabahtan akşama kadar boş boş tablanın başında bekliyoruz. Ekonomik kriz almış başını gidiyor. İnsanlar, domatesin fiyatını duyunca kaçıyor. Hiçbir zaman emeğimin karşılığını alamıyorum. Akşama kadar bekliyorum ama bir şey satamıyorum. İnsanlara yalvarıyorum ki bir kilo domates alsın da akşam evime ekmek götüreyim” dedi.

Kaynak:MA

 

'Sebze satıyorum ama evime sebze götüremiyorum'
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi