Okunmamış Mesajlarınız Var

Sevgili Sağlık Bakanlığı , önceki gün cep telefonlarımıza gelen bir mesajla bir vatandaş olarak şaşkınlık ve tedirginlik ile karışık ; bir aile hekimi olarak ise hayal kırıklığı ve öfke ile karışık bir duygu durumu yaşattınız bize. Teşekkür etmek isterdik ama edemedik. Lütfen kızmayın hemen yazının içinde nedenlerini anlatacağız.

969 kez okundu.
Okunmamış Mesajlarınız Var

Bizlere, yani vatandaşlar olarak bizlere gönderdiğiniz mesajda diyordunuz ki , artık aile hekiminizden RANDEVU ALMADAN muayene olabileceksiniz. Büyük punto ile yazarak anlaşılmasını sağlama çabanızı takdirle okuduk. Okuduk ama uygulanabilirliğini sorguladık çünkü alışmıştık randevu düzenine. Aynı mesajı aile hekimi olarak okuduğumuzda ise büyük punto ile yazdığınız içerik nedeniyle hepimiz oturduğumuz koltuklardan düştük adeta, kimimiz gülmekten , kimimiz hayretten , kimimiz öfkeden . Çünkü biliyorduk ki, vatandaşını çok seven Sağlık Bakanlığımız bu mesaj ile halkımızı sevince gark ederken, aile hekimlerine şiddet , hakaret , nispet , eziyet olarak dönecek bir harekete açık davetiye çıkarıyordu , tüm bunları aslında engellemesi ve çözmesi gereken taraf olduğu halde.

Yaklaşık 3 yıldır bu sağlık sisteminde MHRS üzerinden randevu cetveli oluşturmayan aile hekimlerine çeşitli baskı ve cezalarla, hatta yaptırımlarla, kendisi yapmayanlara da ilçe sağlık müdürlükleri tarafından baskıyla ve hatta bilfiil bu cetvelleri oluşturup, yapmayanlara soruşturmalar açılırken GÜLÜMSEYEMEDİK.

Sağlık sisteminde çağ atlıyorduk hani! Hani, Avrupa’daki vatandaşlar gibi aile hekimlerine randevu ile gidilecek , özel ilgi görecek ve tüm sağlık hizmetleri Avrupa standartlarında olacaktı . Neden sözünüzden caydınız? Anlayamadık , üzüldük .

Şiddete açık davetiye mesajıydı o mesaj .

Mobbinge davetiye mesajıydı o mesaj .

Hizmet kalitesinin düşürülmesi mesajıydı o mesaj .

Randevu cetveli oluşturmadı diye ceza alan hekimlerin bir kez daha cezalandırıldığı mesajdı o mesaj .

FARKINDA BİLE DEĞİLSİNİZ .

Bir mesajla aslında neler başarabildiğinizin, neler başarabileceğinizin, neler başarabileceğimizin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde kaliteyi zirveye çıkarabileceğinizin ve sağlıkta şiddeti bitirebileceğinizin FARKINDA DEĞİLSİNİZ .

Biz aile hekimlerinin poliklinik hizmetinin görev tanımları içinde en son sırada olduğunun ise HİÇ FARKINDA DEĞİLSİNİZ.

Sayın Sağlık Bakanlığı , bakın size farkındalığınızı arttıracak birkaç şablon gösterelim belki sesimizi duyarsınız birgün , BİR ÜMİT .

Sayın Halkımız ; bebeklerinizin aşısı ve izlemi aile hekimleriniz tarafından ÜCRETSİZ yapılmaktadır. ( Bunu büyük yazarsanız çok etkili olacak eminiz).

Sayın Halkımız , gebe izlemleriniz periyodik olarak aile hekimleriniz tarafından ÖZENLE yapılmaktadır . ( Bunu da büyük yazın , hastaneye gidip tansiyonu ölçülmeyen , sağlıklı emzirme eğitimi alamayan , aşılarından haberi olmayan gebeler için ).

Sayın Halkımız , çocuklarınızın 5 yaşına kadar GELİŞİM TAKİPLERİ aile hekimleriniz tarafından yapılmaktadır .

Sayın Halkımız ; hastanın kendisi gelmeden muayene olunması ve ilaç yazışması hekimlik sanatının DOĞASINA AYKIRIDIR ve YASAL OLARAK SUÇTUR . ( Vallahi müneccim olsak hasta gelmesin derdik ama değiliz işte hekimlik sanatı inspeksiyon ve muayene becerisi ve gerekliliği ister , kanunlar kişiyi görmeden ilaç yazamazsın der ) .

Sayın Halkımız ; sağlıkta şiddet YASAL OLARAK SUÇTUR . ( En çok hayal ettiğimiz en çok olmasını istediğimiz mesajdır bir ümit bekliyoruz )

AMA BİLİYORUZ Kİ SEVGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ , bu mesajlar hiç yazılmamış ve hiç okunmamış olarak kalacaklar . Çünkü bizi hiç dinlemediniz, hiç anlamadınız . Halkımızın sağlığını sizden çok düşündüğümüzün farkına bile varmadınız .

Saygılarımızla . Güzel günlerde görüşmek üzere. BİR MESAJ KADAR YAKINIZ.

Okunmamış Mesajlarınız Var
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi