Şanlıurfa Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

Önceki gün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu 7 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine, bugün Şanlıurfa’da binlerce kişi terörü lanetlemek için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

866 kez okundu.
Şanlıurfa Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen “Teröre lanet, kardeşliğe davet” adı verilen yürüyüşe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Dergah Camii’nde kılınan öğlen namazı akabinde başlayan yürüyüş, terörü lanetleyen sloganlar ve tekbirlerle Ulu Camii’nin bulunduğu Yıldız Meydanı’na kadar devam etti.

Burada, bir basın açıklaması okuyan Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, “Ülkemizin terörle mücadeledeki kararlı tutumu nedeniyle tükenme noktasına gelen PKK terör örgütü, artık militan temin edemez hale gelmiş, kandırarak veya zorla dağa çıkardıkları çocukların, gençlerin annelerinin bedduaları karşısında ne yapacağını şaşırmıştır. Bu vesileyle Diyarbakır’da ortaya koydukları direnişle destan yazan analarımızın yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Türk milletinin sahip olduğu üstün ahlaki ve vicdani haslatleriyle, dili, dini, milliyeti ne olursa olsun yaratılmış her insana eşref-i mahlukat olarak değer verdiğini, farklılıkları zenginlik sayarak birlik ve beraberlik içinde bin yıldır tüm milletlerin gıpta ile baktığı bir devlet geleneğini yaşattığını ifade eden Yavuz, şunları ifade etti:

Hür ve bağımsız devlet anlayışımızı kıyamete kadar yaşatacağımızı, istikbalimize kasteden herkes çok acı şekilde öğrenmiştir. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazı, Zazası, Çerkezi, Boşnağı ile aynı manevi hassasiyetlere sahip olan milletimiz, ay yıldızlı al bayrağımızın altında tek yumruk olmuş, kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımız için her türlü fedakârlığı göstermiş, bu uğurda gerekirse canını vererek şehadet mertebesine ulaşmayı şereflerin en yücesi olarak bilmiştir.

Aziz milletimizin kahramanlığı, cesareti ve birlik beraberliği karşısında giriştikleri her kalkışmada büyük bir yenilgi yaşayanların, son kırk yıldır terör örgütleri vasıtasıyla bu emellerine ulaşmak için büyük bir çaba içinde olduklarını çok iyi biliyoruz.

Yanıbaşımızdaki ülkeleri aynı terör örgütleri vasıtasıyla cehenneme çevirip, milyonlarca insanın geleceğini karartanlar, önceki gün yine terör örgütleri vasıtasıyla Diyarbakır Kulp ilçesinde gerçekleştirdikleri bombalı saldırıyla 7 kardeşimizi vahşice katletmiştir!

Ülkemizin terörle mücadeledeki kararlı tutumu nedeniyle tükenme noktasına gelen PKK terör örgütü, artık militan temin edemez hale gelmiş, kandırarak veya zorla dağa çıkardıkları çocukların, gençlerin annelerinin bedduaları karşısında ne yapacağını şaşırmıştır. Bu vesileyle Diyarbakır’da ortaya koydukları direnişle destan yazan analarımızın yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.   

Tükenme noktasına gelen hain terör örgütü, gerçekleştirdiği kalleş saldırılarla, kurduğu pusularla moral bulmaya çalışmakta, kandan beslenmeye devam etmek istemektedir.

Ancak, aziz milletimiz herşeyin farkındadır. Birlik beraberliğimiz, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve istikbalimize kasteden, Amerika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin desteğiyle kan döken PKK, YPG, DEAŞ terör örgütleri gibi milletimizin manevi hassasiyetlerini suiistimal ederek efendilerine hizmet eden FETÖ ve benzeri yapılanmalara militanlık edenler de hak ettikleri sonla karşı karşıya kalacaklardır.

Bugün tüm Türkiye’de, hep birlikte bunu ilan ediyoruz ki; bizlere bu acıları yaşatan yılan başlarını da günü gelince ezeceğiz! O yılan başları ne kadar hile ve tuzak kursa da birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, ezanımızı susturamayacak, bayrağımızı indiremeyecek, vatanımızı bölemeyeceklerdir.

Terör örgütleri ve onları kullananlar çok iyi bilsinler ki, bu millet ölümden korkmaz!

Bu millet kutsal değerleri uğruna can vermekten zerre kadar çekinmez!

Kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizi bozmaya kasteden terörü ve destekçilerini lanetliyor; kutsal değerlerimiz, vatanımız, bayrağımız, hürriyet ve bağımsızlığımız için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bu uğurda gazi olan tüm kardeşlerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz’un okuduğu basın açıklamasının ardından, İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından yapılan duaların ardından tekbirler getiren vatandaşlar, terörü lanetleyen sloganlar atarak dağıldı.

Şanlıurfa Teröre Karşı Tek Yürek Oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi