HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı İl Müftülüğünü ziyaret etti

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından oluşan heyet, İl Müftüsünü ziyaret etti.

677 kez okundu.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı İl Müftülüğünü ziyaret etti

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve İl yönetiminden oluşan bir heyet, Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan’ı ziyaret etti.

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle İl Müftülüğünü ziyaret eden Erat, İslam’ı ölçü alan bir hareket olarak din ve diyanete ciddi anlamda önem verdiklerini, din görevlilerinin kendileri yanında çok önemli bir değere sahip olduklarını ifade etti.

“Din ve Diyanete ciddi anlamda değer veriyoruz”

İl Müftüsü Taştan ile yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim’in Âl-i İmrân suresi, 104. Ayet-i kerimesine değinen Erat, “Bizler, ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. (Âl-i İmrân/104)’ ayeti gereği hareket eden bir partiyiz. Bunu sadece dille söylemiyor, aynı zamanda icraatlarımızla da ortaya koyuyoruz. Gittiğimiz her ortamda, ziyaret ettiğimiz evlerde ve işyerlerinde bu ayet-i kerimenin bir gereği olan ‘emr-i bil ma'ruf, nehiy anil münker' (iyiliği emretmek, kötülüğü def etmeye) çalışıyoruz. Bizler, İsrailoğulları gibi ‘Ey Mûsa! Onlar orada bulundukça, biz oraya asla girmeyeceğiz. Sen ve Rabbin gidin, onlarla savaşın. Biz burada oturacağız.(Maide/24)’ diyerek kendimizi işin içinden çıkarmıyoruz. Toplumdaki ahlaksızlığın, kötü gidişatın, gençlerin madde bağımlılığına müptela olmasına gözümüzü kapamıyor, görmemezlikten gelmiyor, aksine bu sorunları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte din görevlileri olan müftülerimiz, imamlarımız bizler için çok değerli bir konuma sahiptirler. İslam’ı ölçü alan bir hareket olarak din ve diyanete ciddi anlamda değer verdiğimizi ifade etmek isteriz.” dedi.

“Camiler, Kâbe’nin birer şubeleridir”

Camilerin, ümmeti birleştirici bir fonksiyona sahip olduğunu ifade eden Erat, “Camiler, Kâbe’nin birer şubeleridir. Camiler İslam ümmetini bir araya getirecek yegâne mekânlardır. Bu anlamda ümmetin her ferdi, kadın-erkek, yaşlı-genç, hangi ırk ve mezhebe sahip olursa olsun camilere gereği gibi sahip çıkmaları gerektiğine inanıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Erat, ayrıca ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Mehmet Taştan’a hayırlı hizmetler ve çalışmalar temennisinde bulundu.

 

(İLKHA)

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı İl Müftülüğünü ziyaret etti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi