Pekin EXPO 2019 sona erdi

Pekin EXPO 2019 sona erdi. Türkiye Pavilyonu’nun kapanış töreni ise, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliğinde düzenlendi.

713 kez okundu.
Pekin EXPO 2019 sona erdi

“Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa” temasıyla 29 Nisan'da başlamış olan Pekin EXPO 2019 Türkiye Pavilyonu’nun kapanış töreni, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliğinde düzenlendi. Törende konuşan Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, EXPO 2019'da Türk bahçelerini 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Çin'de düzenlenen Pekin EXPO 2019 Türkiye Pavilyonu'nun kapanış töreni, Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen'in ev sahipliğinde üst düzey Çinli yetkililer ve basın mensuplarının katıldığı bir organizasyonla Büyükelçilik konutunda düzenlendi.

Pekin’de EXPO 2019 Türkiye Pavilyonu kapanış töreni

Çin'de düzenlenen Pekin EXPO 2019 Pekin'deki Türkiye Pavilyonu’nun kapanış töreni, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliğinde düzenlendi. 
Törenin açılışında konuşan Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin hükümetini ve EXPO Sekretaryasını 6 ay süren başarılı ve renkli bir organizasyona imza atmaları nedeniyle kutladığını belirtti. 

6 ay boyunca 2,5 milyondan fazla Çinli Türkiye Pavilyonu’nu ziyaret etti

EXPO 2019 Pekin’deki Türkiye Pavilyonu’nun, Türkiye ile Çin arasındaki dostluk ve işbirliğinin bir simgesi olacağını belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Pekin Expo’da 6 ay boyunca 2,5 milyondan fazla Çinlinin ziyaret ettiği Türk Pavilyonu, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (IAHP) tarafından verilen Özel Altın Ödülü ve onur belgesi ile de başarısını tescillemiş oldu. Türkiye Milli Gününde Türkiye Pavilyonu’nu 8 bin kişi ziyaret etti. Son yıllarda, siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanında, kültürel temaslar ve halklar arasındaki ilişkilerde çarpıcı başarılar kaydedildiğine şahit olduk. Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 60 yükselerek 400 bine çıktı” dedi.

Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri için Çinli şirketlere güçlü destek sağlıyoruz

Çin'den Türkiye'ye yapılan yatırımların artmasını arzuladıklarını belirten Pekin Büyükelçimiz Önen, “Türkiye, şu an binden fazla Çinli şirkete ev sahipliği yapıyor ve daha fazlasını ağırlamaya hazırız. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği olarak, Çinli şirketlere bilhassa enerji, ulaştırma, finans, alt yapı ve bilişim teknolojileri alanlarında Türkiye'ye daha çok yatırım yapabilmeleri için güçlü bir destek sağlıyoruz ve sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mesai saatleri dışında ve acil durumlarda nöbetçi telefonuna ulaşılabilecek

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Büyükelçiliğimize Mesai saatleri haricinde acil durumlarda ulaşabileceğiniz Nöbetçi Telefonuna ilişkin duyuru yaptık” diyerek kendilerine ulaşmak isteyen herkesin, mesai saatleri dışında ve acil durumlarda nöbetçi telefonuna ulaşabileceklerini söyledi.  

Pekin EXPO 2019 sona erdi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir