El-Dirar kız İmam Hatip Lisesi Eyyübiye’de Açıldı

Şanlıurfa’da çok sayıda okul yapımı gerçekleştiren Kuveytli hayır kuruluşlarının inşa ettiği bir okul daha Vali Abdullah Erin’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle eğitim öğretimin hizmetine sunuldu. Eyyübiye İlçesinde inşaatına başlanan ve yaklaşık bir yıllık sürede tamamlanan El-Dirar Kız İmam

870 kez okundu.
El-Dirar kız İmam Hatip Lisesi Eyyübiye’de Açıldı

Hatip Lisesinin açılışında konuşan Vali Erin, “Bugün 24 derslikli okulumuzu kısa sürede tamamlayarak, pırıl pırıl çocuklarımızın eğitim göreceği bir eğitim yuvasını daha Şanlıurfa’ya kazandırmış olmanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Okulun yapımında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor, bu okulda eğitim alacak, öğretim görecek çocuklarımızın hem Türkiye’nin hem de Suriye’nin inşasına katkı sunacak donanımda yetişmesini de Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

İnsanlığın tarihi ve zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak konuşmasına devam eden Vali Erin, “Bu imtihanın en zorunu ümmet olarak birlikte yaşıyor, birlikte karşılıyoruz. Tarihin çok az dönemlerinde ümmet olarak bu kadar paramparça olduğumuz, Müslümanların yaşadıkları toprakların savaşla, yıkımla, ızdırapla ve sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı çok az dönemler oldu. Maalesef bugün Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı toprakların çoğunda savaş var, yıkım var, kargaşa var. Zor dönemlerdeyiz ama kahramanların da yetiştiği dönemler bu zor dönemlerdir. Bu dönemler aynı zamanda safların ayrıştığı, iyilerle kötülerin daha da netleştiği dönemlerdir. Bu dönemde Afganistan’dan başlayarak Afrika’ya kadar ve Ortadoğu’daki Irak, Libya, Mısır ve ardından da Suriye’de yaşanan bu yıkım ve savaşlarda dünyanın medeni geçinen ülkelerinin ve insanlarının suskunluğunu ve eylemsizliğini tarih unutmayacak. Medeni geçinen, zengin ama sadece konuşan ülkelerin aslında bu kargaşa ve karmaşaya su taşıyan ülkeler olduğunu da biliyoruz. Bu zor dönemlerde bu kardeşlerimizin yanında dimdik duran ülkeleri de tarih unutmayacak, Cenab-ı Allah da unutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yeryüzündeki Müslüman veya gayrimüslim insanların yaşadığı toprakların hangisinde zulüm ve haksızlık gerçekleşiyorsa buna itirazını açık ve yüksek sesle dile getiren lider ülke olmuştur” ifadelerini kullandı.

Sadece zulme itiraz etmekle yetinmeyerek kısıtlı imkanlarına rağmen bütçesine oranla dünyanın dört bir tarafınaen fazla insani yardımı sağlayan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ifade eden Vali Erin, “Türkiye’yi ve halkını dünya ve tarih unutmayacağı gibi unutulmayacak bir iki ülke daha var. Bunların başında elbette Kuveyt Devleti geliyor. Şanlıurfa’da valilik yaptığım son iki yıllık dönemde Kuveytli kardeşlerimizin, hayırseverlerin, saygıdeğer Kuveyt emirinin kolaylaştırmasıyla ve teşvikiyle Suriyeli kardeşlerimize yönelik yaptıkları ciddi katkıların ve yardımların bu dünyada da öbür dünyada da şahidi olacağız inşallah. Alan olarak küçük ama gönlü son derece zengin ve hayırda yarışan, harika işler yapan böylesi bir devlet daha görmedik. Allah gayretlerini arttırsın, Kuveyt’i daim etsin, güçlü kılsın ki zor durumdaki kardeşlerine daha çok yardım etsin. Hayırda yarışan, isimlerini dahi vermek istemeyen Kuveytli kardeşlerimize bu vesileyle saygılarımızı ve hürmetlerimizi iletmek istiyoruz” dedi.

Said ve Necat Derneği ile iki sene önce 25 okul yapacağız diye başlamıştık, bugün onuncu okulu hizmete açıyoruz” sözlerine konuşmasında yer veren Vali Erin, “Yapımı devam eden diğer okullarımız var. İnşallah bu sayıyı Şanlıurfa’da 25’e tamamlarken öbür taraftan da ihtiyaç içerisinde olan Telabyad ve Resulayn’a da okullar inşa etmeye başlayacak ve oradaki çocuklarımızın da eğitim öğretim imkanlarını arttırmaya çaba sarf edeceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından yapımı tamamlanan okulu gezen davetliler, sınıflarda eğitim gören kız çocuklarını ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

El-Dirar kız İmam Hatip Lisesi Eyyübiye’de Açıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi