Urfa'da Tarihi Eser ve Silah Kaçakçılığı operasyonu.7 Gözaltı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği 2 ayrı operasyonda toplam 7 şüpheli gözaltına alındı

1593 kez okundu.
Urfa'da Tarihi Eser ve Silah Kaçakçılığı operasyonu.7 Gözaltı

Şanlıurfa'da Tarihi Eser ve Silah Kaçakçılığı operasyonu.7 Gözaltı
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihi eser ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği 2 ayrı operasyonda toplam 7 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma, operayonda ele geçen tarihi eserler ile silahlara el koydu.

Valilikten yapılan açıklamada;''Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler düzenlediği operasyonda,Viranşehir ilçesi, D. mahallesinde ikamet eden A.K., H.K. ve M.K. isimli şahısların ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak yapılan arama sonucunda, (1) adet 7.62 mm. çapında G1 marka uzun namlulu silah, (5) adet G1 silahına ait şarjör, (1) adet 7.62 mm. çapında kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet kaleşnikof tüfeğine ait şarjör, (467) adet 7.62 mm. çapında fişek ve (2) adet ruhsatsız yarı otomatik av tüfeği ele geçirilmiş olup olaya ilişkin (5) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Öte yandan,Tarihi Eser Kaçakçılığı suçlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 02 Aralık 2019 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Eyyübiye İlçesi Selçuklu Mahallesinde ikamet eden Suriye uyruklu H.E. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada;  (1) adet yapım dönemi belirlenemeyen ceylan derisi üzerine işlenmiş “Bebek İsa, Hz. Meryem ve Vaftizci Yahya’nın” betimlediği tablo, (2) adet Roma dönemine ait papirüs kâğıdına ikonografi ve el yazması ile yazılmış kitap, (1) adet Roma dönemine ait krom mühür ve (1) adet Roma dönemine ait krom anahtar ele geçirilmiş olup olaya ilişkin tarihi eserler ele geçirildi.2 şüpheli göazaltına alındı.''denildi.

JANDARMA BASIN DUYURUSU

1.Şanlıurfa İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 05 Aralık 2019 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Viranşehir ilçesi, D. mahallesinde ikamet eden A.K., H.K. ve M.K. isimli şahısların ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak yapılan arama sonucunda, (1) adet 7.62 mm. çapında G1 marka uzun namlulu silah, (5) adet G1 silahına ait şarjör, (1) adet 7.62 mm. çapında kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet kaleşnikof tüfeğine ait şarjör, (467) adet 7.62 mm. çapında fişek ve (2) adet ruhsatsız yarı otomatik av tüfeği ele geçirilmiş olup olaya ilişkin (5) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

2.Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

Şanlıurfa'da Tarihi Eser ve Silah Kaçakçılığı operasyonu.7 Gözaltı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü