Ölümle burun buruna yaşıyorlar!

VAN - Tuşba'nın Akköprü Mahallesi'nde bulunan Toprakkale'nin çevresinde yapılan derme çatma evlerde kalan yurttaşlar, her an düşme tehlikesi bulunan kaya parçaları yüzünden ölümle burun buruna yaşıyor.

673 kez okundu.
Ölümle burun buruna yaşıyorlar!

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi'nde bulunan Toprakkale'nin çevresinde kurulan evlerde kalan yurttaşlar, her an düşme tehlikesi bulunan kaya parçaları yüzünden ölümle burun buruna yaşıyor. Çoğunlukla dar gelirli ailelerin oturduğu bu derme çatma evler, sit alanında bulunmasına rağmen ne boşaltılıyor ne de oturan yurttaşlar için bir önlem alınıyor.

 Her an bir kaya parçasıyla yıkılabilecek evde 6 çocuğu ile kalan Abdulhadi Kutlu, 20 yıldır bu tehditle yaşıyor. Çatısı akan toprak evde kiracı olduğunu dile getiren Kutlu, yaz aylarında bir de yılan ve akrep tehdidiyle yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

 HER YANI DAMLAYAN EVE 300 TL ÖDÜYOR

 Kirası uygun olduğu için burada oturduklarını dile getiren Kutlu, aldığı yaşlılık 600 TL yaşlılık maaşının 300 TL'sini ev kirasına verdiğini söyledi. Kutlu, “Bir kez olsun bir yetkili gelip hal hatırımızı sormadı. Merkeze yakın yerlerde kiralar bin TL olduğu için biz de mecburi olarak bu tehlikeyi göze alıyoruz. 6 çocuğum var hepsi okula gidiyor. Evde çalışan kimse yok. 600 TL yaşlılık maaşıyla geçimimizi sağlamaya çalışıyorum. Evin her yeri damlıyor, yıkık dökük. Elektrik su ve mutfak masrafları derken bir şey kalmıyor bize” dedi.

 BİR KAYA PARÇASI DÜŞERSE EV YIKILIR

 Düşebilecek kaya parçası tehdidine Mart ayından itibaren akrep ve yılan tehdidinin eklendiğini dile getiren Kutlu, "İnsanlar mecbur olmadığı sürece buraya taşınmazlar. Çok tehlikeli bir yerde yaşıyoruz. Bir defasında kızımı yılan ısırdı. Hastaneye götürdüm iğne yaptılar, yatakta kaldı. Bir kaya parçası düşerse evimizi yıkar yani.  Yetkililer biran önce bize yer bulsunlar. Buradan çıkmamıza yardımcı olsunlar. Bizi bu azaptan kurtarsınlar" diye konuştu.

 

Kaynak:MA

Ölümle burun buruna yaşıyorlar!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi