MAGNA Otomotiv, Yatırım İçin Şanlıurfa'da

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, MAGNA otomotiv heyetini kabul etti.

700 kez okundu.
MAGNA Otomotiv, Yatırım İçin Şanlıurfa'da

Şanlıurfadaki yatırım fırsatlarını öğrenmek için ziyaretler gerçekleştiren MAGNA Otomotiv A.Ş.nin İzmit Gölcükte Ford Otosan Otomobil Fabrikası yerleşkesinde kurulu bir firma olduğunu Kuzey Amerika merkezli MAGNA Internationalin talep ettiği motor gövde ayna koltuk gibi farklı araç bileşenlerini ürettiğini ve diğer araç üreticilerinin tedarikçisi olduğunu belirten Serdar Eren yeni yatırım planlarını Vali Erine anlattı.

MAGNA Internationalın borsada halka açık bir firma olduğunu ve 29 ülkede faaliyet gösterdiğini ifade eden Eren şirket bünyesindeki 317 üretim fabrikasında 155 bin çalışanın bulunduğunu söyledi. Şirketin 58 farklı markaya üretim yaptığını ve 102 mühendislik merkezi ile hizmet verdiğini kaydetti.
Yeni yatırım planlarını otomotiv koltuk kılıfı üretimi üzerine yaptıkları belirten Eren 10-15 bin metrekarelik alana kurmayı planladıkları üretim tesisinde ilk etapta 500 kişilik istihdam öngördüklerini ve ardından projenin ikinci etabını hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Türkiyede üretim yapan ve dünya çapında hatırı sayılır bir kapasiteye sahip olan MAGNA Otomotivi Şanlıurfada ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Vali Erin son yıllarda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan firmalar ve yatırım fırsatları hakkında heyete bilgi verdi.

Şanlıurfanın yatırım teşvik olanakları devlet destekleri ve diğer potansiyelleri ile yatırım yapılacak en doğru adres olduğunu ifade eden Vali Erin MAGNA Otomotivin yatırım planını Şanlıurfada gerçekleştirmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak mihmandarlığında Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden heyette MAGNA Otomotiv Genel Müdürü Serdar Erenin yanı sıra Program Müdürü Tolga Alaf Yeni İş Geliştirme Müdürü Yakup Aslan Mühendislik Müdürü Remzi Altunsoy Satış Müdürü Hayrullah Meral Satınalma Müdürü Kemal Can Türkyılmaz ile Koltuk Kılıf Operasyonları Direktörü Nihat Erdin yer aldı.

MAGNA Otomotiv Yatırım İçin Şanlıurfa'da
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek