Turistik Çarşı’da kepenkler iniyor!

Gaziantep– Dolar kurundaki hareketlilik yüzünden dükkanların kapandığı Turistik Çarşısı'nda esnaf birçok zaman siftah yapamadan günü bitiriyor.

1735 kez okundu.
Turistik Çarşı’da kepenkler iniyor!

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesi Karagöz mahallesindeki Turistik Çarşı esnafı, yüksek Dolar kuru üzerinden aldıkları teknoloji aletlerini satamayınca kepenk indirmeye başladı. Çarşı esnaflarından Seyfettin Yıldız, para kazanamadıkları için 12 işyerinin kapandığını belirtti.

 DÜKKÂNI KAPATIYORLAR

 “Ekonomimiz hiç iyi değil” diyerek söze başlayan esnaf Seyfettin Yıldız, Turistik Çarşı’nın ekonomik olarak daha iyi olduğunu, son 2 yılda bu durumun tersine döndüğünü, esnafların iş yerlerini satılığa çıkarttığını söyledi. Son 2 yıl içerisinde sadece kendi çevresinden 12 dükkân kapatıldığını söyleyen Yıldız, “Bazı günler siftah dahi yapamıyoruz. Kazandığımız para günlük masraflarımızı karşılıyor. Kendi cebimizden yiyoruz. Sabrediyoruz, bir umut belki düzelir. Yoksa şimdiye kadar bu dükkânımı çoktan satmıştım. Doların yükselmesi ile her şey 2 katına çıktı. Bu durumdan kaynaklı işlerimiz iyi gitmemeye başladı. Durumumuz hiç iyi değil” dedi.

 ‘İNSANLARDA PARA KALMADI’

Çarşının 6 yıllık esnafı Şahin Demir ise 4 yıl önce insanların telefon alabilecek parası olduğunu, artan işsizlik ile artık insanlarda paranın olmadığını söyledi. Ticaretin durduğuna dikkat çeken Demir, “3-4 yıl önce günde 9-10 telefon satıyorduk. O zamanlar para kazanıyorduk. Ama şimdi bazı günler siftah dahi yapmadığımız günler oluyor. Günde en fazla 1-2 telefon satabiliyoruz. Bu para ile geçimimizi sağlayamıyoruz. Dükkân kirasıdır, harcamalarımızdır derken aybaşını zor getiriyoruz. Turistik Çarşı’ya eskiden rağbet vardı. Çarşı çok kalabalık olurdu. Şimdilerde ise insanlar klima çalışıyor diye yazın gelip serinliyor, kışın ise ısınmak için geliyor” diye konuştu.

 

 

Kaynak:MA

 

Turistik Çarşı’da kepenkler iniyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi