Pekin Büyükelçisi Önen'den Açıklama

Urfalı Büyükelçi’den önemli açıklama;“Türkiye dünyanın her yerinde, her zaman vatandaşlarının yanında olan güçlü bir Devlettir”

1172 kez okundu.
Pekin Büyükelçisi Önen'den Açıklama

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin Yeni yılı nedeniyle Çin’deki 15 günlük tatil nedeniyle geldiği Türkiye’de bile özverili çalışmalarını sürdürdü. 
Çin’deki Türk vatandaşlarımız ile Azeri vatandaşlarını getirmek için hazırlanan uçağın gönderildiğini ve şu sıralar Türkiye’ye geri döndüğünü hatırlatan Büyükelçimiz Emin Önen, Türkiye dünyanın her yerinde, vatandaşlarının yanında olan güçlü bir Devlet olduğunu söyledi.

Bakanlıklarımızla ve Çin’deki vatandaşlarımızla her an irtibat halinde olduk
Çin Yeni Yılının başladığı 24 Ocak 2020 sonrasında Çin’in Wuhan şehrinde görülen Korona virüsü salgını nedeniyle dikkatle çalışmaları takip edip Çin’de yaşayan ve Çin’e gelecek olan vatandaşlarımızı uyardı. Günün 24 saati açık olan Büyükelçilik telefonları ile Çin’de yaşayan vatandaşlarımıza bilgilendiren ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Virüs vakasının ortaya çıktığı andan itibaren zakip ettik. Vatandaşlarımıza uymaları gereken sağlık tedbirlerini anlattık, gerekli konularda uyardık, uyarılarımızı düzenli olarak sürdürdük. Çin Yeni Yılı nedeniyle geldiğim ülkemizde Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile işbirlik halinde çalışmalarımızı sürdürdük. Türkiye’de sosyal medyadaki bazı yanlış bilgilendirmelerin olduğu uyarılarını yaptık. Mümkün olduğunca Televizyon kanallarımız aracılığıyla da konuyu herkese duyurduk, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızı anlattık. Wuhan kentindeki 32 vatandaşımızı ve orada yaşayan Azeri Türkü vatandaşlarımızı da ülkemize getirmek için gerek Bakanlıklarımızla ve gerekse Çin’deki vatandaşlarımızla her an irtibat halinde olduk” dedi. 

Hazırlıklar tamamlanınca ‘Haydi Koca Yusuf Allah’a emanet ol diyerek uçağı Türkiye’den uğurladıklarını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Çin'de ortaya çıkan Korona virüsü salgını nedeniyle Türk ve dost ülke vatandaşlarının ülkemize tahliyesini sağlayacak Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak, beraberindeki Sağlık Bakanlığı personeli ile Ankara’dan havalanarak, Çin’in Wuhan şehrinden yaşayan Türk ve Azeri vatandaşımızı almak üzere kargo uçağımız yola çıktı. Vatandaşlarımızın güvenliği için olağanüstü emek sarfettik. Konuyla ilgili telefonla da olsa Çin’in Ankara Büyükelçisi ile her an irtibat halinde olurken, yapılan çalışmalarla ilgili Türkiye’nin Azerbaycan ve Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçilerimizi de bilgilendirmeyi ihmal etmedik. Toplam 48 vatandaşımız bütün işlemleri bitti, ülkemize geliyorlar. Gururla söylüyorum ki; Türkiye dünyanın her yerinde, var gücüyle vatandaşlarının yanında olan güçlü bir Devlettir” diye konuştu. 

Vatandaşlardan Pekin Büyükelçimiz Emin Önen ve personeline teşekkür
#Wuhan'daki #Türkiye vatandaşları ve onları memlekette endişeyle bekleyen aileleri için iyi haberler var. Pekin Büyükelçiliğinin giriş çıkışların yasaklandığı kentlerdeki vatandaşların tahliyesi için sarf ettiği yoğun çaba sonuç veriyor. #Wuhan'daki Türk vatandaşlarını alan askeri uçağımız yurda dönüş yolunda. Hepsinin sağlığı yerinde. Pekin Büyükelçiliği, tüm personeliyle gece gündüz demeden günler boyu büyük emek verdi. Hepsine teşekkürler.

Türkiye'den Çin'deki koronavirüs salgını ile mücadeleye destek
Türkiye'den Çin'deki koronavirüs salgını ile mücadeleye destek maksadıyla Türkiye’den tıbbi malzemeler gönderildi. 
Salgının daha fazla yayılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla TİKA'nın hazırladığı tıbbi malzemeler, Çinli yetkililere teslim edilecek. Malzemeler Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek kargo uçağına yüklenerek gönderildi ve Çin’de yetkililere teslim edildi.

Millî Savunma Bakanlığı her an bilgilendirme yapıyor
Çin’in Wuhan kentindeki Türk ve Azeri vatandaşlarını getirmek üzere yapılan çalışmalarla ilgili düzenli olarak bilgi veren T.C. Millî Savunma Bakanlığı yetkilileri, “Türk ve dost ülke vatandaşlarını tahliye etmek üzere Ankara’dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Çin’in Wuhan kentine ulaştı. Uçakta bulunan Sağlık Bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işlemi başladı. Ülkemize intikali sağlanacak Türk ve dost ülke vatandaşlarının eşyaları Çin’in Wuhan kentine ulaşan uçağımıza yüklendi. Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin’in Wuhan kentinden ülkemize getirecek uçağımızın pilot ve uçuş ekibi dönüş hazırlıklarını tamamladı. Türk ve dost ülke vatandaşlarını personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin’in Wuhan kentinden havalandı. Wuhan / Çin’den Türk ve dost ülke vatandaşlarını alan uçağımız yakıt ikmali için Moğolistan’ın Başkenti Ulanbatur’a indi. Uçağımız, Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’da gerçekleştirdiği yakıt ikmalinin ardından Etimesgut / Ankara’ya hareket etti. Wuhan / Çin’den havalanarak Ankara’ya intikali süren uçağımız ve içerisindeki malzemeler, Etimesgut'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın KBRN uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacak.  Bu kapsamda gerekli hazırlıklara başlandı” diyerek her an bilgelendirme çalışmalarını sosyal medya aracılığı ile de sürdürdüklerini belirtti.

Devletimle gurur duyuyorum
Geçmiş yıllarda Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde Kaymakamlık görevinde bulunarak Şanlıurfalıların gönlünde taht kurmuş olan İçişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şefik Aygöl ise, “Çin'de yaşayan ve koronavirüsü tehdidi altında olan vatandaşımızı alıp getiren her fırsatta vatandaşının yanında olan Devletimle gurur duyuyorum” diyerek Çin’in Pekin Büşükelçisi olan Şanlıurfalı Abdulkadir Emin Önen’e de teşekkür ettiğini dile getirdi.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği de, sosyal medya hesaplarından da bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. 
Çin’in Ankara Büyükelçiliği, “Wuhan’daki Türkleri ve bazı dost ülkelerin vatandaşlarını getirecek uçak Ankara’ya doğru Türkiye saatiyle 07:03’te yola çıktı. 6 kişi kendi rızasıyla Türkiye’ye dönmekten vazgeçti. Wuhan - Türkiye arası yolcu uçuşlarında, normal şartlarda uçuş 10 saat sürüyor” bilgisini verip şu açıklamadada bulundu;
“Çin tarafından bildirilen 17 Bin 988 şüpheli vaka. 136 Bin 987 kişi gözlem altında tutuldu, bunlardan 6 Bin 509’u tıbbi gözlemden taburcu edilmişken Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun günlük güncellemesi, 1 Şubat 00:00 itibariyle; Hong Kong’da 13, Makao’da 7, Taiwan’da 10 vaka dahil olmak üzere, Çin’de toplam 11 Bin 821 tespit edilmiş korona virüs vakasında, 259 can kaybı, 243 iyileşmiş hasta, Bin 795 ağır vaka olmak üzere…” 

Pekin Büyükelçisi Önen'den Açıklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Zafer Partili Bayır'dan İran-İsrail gerginliği açıklaması
Zafer Partili Bayır'dan İran-İsrail gerginliği açıklaması
İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki operasyonları devam ediyor
İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki operasyonları devam ediyor