Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’da-(Video)

Harran Üniversitesinde vereceği, “Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” adlı konferansa katılmak için Şanlıurfa Milletvekilleri GülenderAçanal ve Halil Özcan ile birlikte Şanlıurfa’ya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, GAP Havalimanında Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

679 kez okundu.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’da-(Video)

Karşılamanın ardından konaklayacağı otele geçen Kurtulmuş, bugün de Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde “Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” adlı konferansını verdi. Konferansın ardından Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Kurtulmuş, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Erin tarafından makamda ağırlandı.

Cuma namazını Dergah Camiinde kılan Kurtulmuş, cami çıkışı vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

“Kirli Oyunları Bozmak Bu Milletin Boynunun Borcu Olsun”

Harran Üniversitesinde verdiği konferansın açılış konuşmasında, Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, İdlib’de şehit düşen Mehmetçikleri rahmetle anarak, Türk milletine ve şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye’nin sınırında, Suriye topraklarında yaşanan gelişmelere dikkat çeken Kurtulmuş, “Türkiye’ye karşı oynanan bu kirli oyunları bozmak, bu milletin boynunun borcu olsun. Bedeli ne olursa olsun, arkasında hangi emperyalist güçler olursa olsun, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen tüm güçlere karşı birlik, beraberlik içerisinde olursak, daha güçlü Türkiye olursak, yeterli cevabı vereceğimize inanıyoruz. Yolumuzu açan, bu ülkeyi esenliğe doğru taşıyan kahraman şehitlerimize rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Vali Erin: 100 Sene Önceki Mücadelenin Aynısını Sergiliyoruz

Konferansın açılış bölümünde bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin de, Türkiye’nin kalkınma hamlesini değerlendirdi. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002’den bu yana hızlı bir kalkınma ve gelişme sürecine girdiğini,ancak önünde önemli sıkıntılar olduğunu kaydeden Vali Erin, “Aslında Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 100 sene önceki mücadelenin neredeyse tıpatıp aynısını sergiliyor. Hemen yanı başımızda yaşanan Suriye’deki kargaşa ve ülkemize de önemli ölçüde yansımaları var. Uluslararası arenada, Türkiye olmadan bu bölgede ve bölgeye yakın coğrafyada hiçbir denklemin başarılı olamayacağı anlayışının yerleşmesinde Cumhurbaşkanımızın ve onun dava arkadaşlarının ortaya koyduğu büyük bir liderlik ve yönetim kabiliyeti olduğunu kabul etmek lazım” dedi.

Şanlıurfa’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyonu en fazla destekleyen illerin başında geldiğini ifade eden Vali Erin, gerek terörle mücadelede, gerek milli mücadelede ve gerekse günümüzdeki zorlu süreçte devletinin, milletinin, bayrağının yanında olan bir Şanlıurfa olduğuna dikkat çekti.

Vali Erin, yoğun programı arasında Şanlıurfa’ya vakit ayırdığı için Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’da-(Video)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi