Amedspor PFDK'ye sevk edildi

DİYARBAKIR - Amedspor, geçtiğimiz hafta Pendikspor ile oynanan maçtaki "saha olayları" gerekçesiyle PFDK'ye sevk edildi.

585 kez okundu.
Amedspor PFDK'ye sevk edildi

 Amedspor, geçtiğimiz hafta Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan ve Pendikspor'un 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan maçta çıkan "saha olayları" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından 10 Mart'ta PFDK'ye yapılan sevk raporunda "Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 8 Mart 2020 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Pendikspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi. 

 Disiplin Kurulu'na sevkin gerekçesi ise, maçtan sonra bazı taraftarların sahaya madeni para, çakmak ve su şişesi atması gösterildi.

 “Saha olayları” başlıklı 52’nci madde şöyle:

 1- Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

 2- Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.

 3- Yukarıda ikinci fıkrada belirtilen yaptırımlara ek olarak; elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında, olayların ağırlığına ve oluşuna göre saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle müsabakaya girişleri engellenebilir. Bu fıkra kapsamında ev sahibi olarak oynanan müsabakada verilen ceza, ilgili kulübün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalarda; misafir kulüp olarak oynanan müsabakada alınan ceza, ilgili kulübün misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda infaz edilir. Lig müsabakalarında alınan cezalar lig müsabakalarında, kupa müsabakalarında alınan cezalar kupa müsabakalarında infaz edilir. Saha olaylarında bulunamayacak engelli seyirciler hakkında kart blokajı cezası uygulanmaz.

 4- Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

 

(MA)

Amedspor PFDK'ye sevk edildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cameron: İran, İsrail'in güvenliğini tehdit etmek için insansız hava araçları kullanıyor
Cameron: İran, İsrail'in güvenliğini tehdit etmek için insansız hava araçları kullanıyor
Memleket Partisi kurultaya gidiyor
Memleket Partisi kurultaya gidiyor