Erdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Dayanışma kampanyası başlatıldığını açıklayarak, "Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar." dedi.

684 kez okundu.
Erdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, şöyle konuştu; "Maskeden tanı kitine ve bağışıklık sistemini güçlendirecek ilaçlara kadar tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayabiliyoruz. Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık. Bu malzemelerin üretimini daha da artıracağız.

"GIDA SIKINTIMIZ YOK"

Ülkemizin en modern hastanelerinden biri olacak Göztepe Şehir Hastanemizde de sona yaklaştık. Böylece Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini daha da sağlamlaştırmıştır. Salgın sürecinde tedbirlerimizi diğer ülkelerden daha önce aldık. Gıda sıkıntımız yok. Herkes kendi karantinsını kendi uygulayacak. Günlük test sayısında 10 bini aştık. Türkiye her halde üretime devam etmek, çarklarının dönmesini devam ettirmek zorunda olan bir ülkedir.

"KATKI YAPACAK"

Sağlığımız içi gereken her türlü tedbiri alarak yolumuza devam edeceğiz. Aşıda da çalışmaları devam ettiriyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu sorunu halletmektir. Temizlik ve mesafe kurallarına riayet edilmesi hastalığın kırılması noktasında çok önemli bir katkı yapacaktır. Tedbiri elden bırakmayalım. Hiçbir virüs kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir tehdit bizi hedeflerimizden vazgeçiremez çünkü biz Türkiyeyiz.

"KESİNTİ YAPMAYACAĞIZ"

Vatandaşlarımızın acil olmadığı sürece hastanelere gitmemelerini istiyoruz. İspanya'ya 1 uçak dolusu malzemeyi Çarşamba günü naklediyoruz. Türkiye, Avrupa ve ABD'ye kıyasla bu hastalığın yayılmasının üstesinden gelmeye en yakın ülkelerden biridir. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde herhangi bir kesinti yapmayacağız. 'Biz bize yeteriz Türkiyem' adlı yardım kampanyası başlatıyoruz. Kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum."


RHA 

Erdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi