Menderes Atilla’dan 11 Nisan kurtuluş mesajı

Ceylanpınar Belediye Eski Başkanı Menderes Atilla, 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.

563 kez okundu.
Menderes Atilla’dan 11 Nisan kurtuluş mesajı

Ceylanpınar Belediye Eski Başkanı Menderes Atilla, ecdadın bu toprakları korumak için destansı bir mücadele ortaya koyduğunu ve bu mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını ifade etti.

 Ceylanpınar Belediye Eski Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa'yı düşmandan kurtaran ecdadın mirasına sahip çıkmanın bir borç olduğunu ifade ederek, “Her safhası bin bir güçlükler, yokluklar, imkânsızlıklar içinde buna mukabil onurla, imanla ve vatan aşkı ile mücadele edilerek kazanılan, tarihin en büyük destanlarından birinin yazıldığı bu toprakların, güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü hepimize kutlu olsun. 100 yıl önce ecdadımız işgal altındaki bu topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper ederek düşmana karşı savaşmıştır. Ve bu onurlu savaşını zaferle taçlandırarak Şanlıurfa'mızı düşman işgalinden kurtarmışlardır. Biz Şanlıurfalılara bu güzel topraklar, vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Bizlerin Şanlıurfalı olma bilinciyle hareket ederek, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış vatan toprakları üzerinde onların emanetine kararlılıkla sahip çıkmak, bu emanete hak ettiği değeri vererek korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için çalışmak, boynumuzun borcudur" dedi.

 “ŞANLIURFALILAR OLARAK, ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Menderes Atilla, kenetlendikçe bu milleti kimsenin bölemeyeceğini ifade ederek şöyle devam etti:

 "İnanıyorum ki, bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ettikçe bizleri hiç kimse engelleyemez, amacımızdan alıkoyamaz. Binlerce şehidin kanıyla suladığı bu topraklarda yaşayan Şanlıurfalılar olarak, şehitlerimizi asla unutmayacağız, her zaman kalbimizde yaşatacağız. Ruhları şad olsun. Övgülerin en güzeline layık olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. 11 Nisan Kurtuluş Günü'nde direnişi başlatan ve şehrimizin sembolü Onikiler'i de saygıyla anıyorum. Türkümüzde de dediği gibi yaşasın Urfalılar teslim olmadı. Tüm hemşerilerimin 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü en gönülden dileklerimle kutluyorum.”

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi