SANATDER Sanal Sergi Açtı-VİDEO)

Dünya'nın ve ülkemizin içinde bulunduğu Koronavirüs salgın hastalığına karşı direnmek ve farkındalık oluşturmak açısından "EVDE KAL" projesine SANATDER destek verdi.

538 kez okundu.
SANATDER Sanal Sergi Açtı-VİDEO)

Dünya'nın ve ülkemizin içinde bulunduğu Koronavirüs salgın hastalığına karşı direnmek ve farkındalık oluşturmak açısından "EVDE KAL" projesine SANATDER destek verdi.

Kısa adı SANATDER olan " Uluslararası Güzel Sanatlar ve Sanatçılar Derneği" Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle dijital platformlar üzerinden bir SANAL SERGİ açtı.

11 Nisan Kurtuluş bayramı haftası etkinlikleri çerçevesinde daha önceden Şanlıurfa şehir merkezinde açılması düşünülen sergi #EvdeKal sürecinden dolayı iptal edilmişti.

Yapılan açıklamada SANATDER üyelerinin ortaklaşa aldığı kararla açılamayan serginin dijital platformlar üzerinden SANAL olarak açılması kararlaştırıldığı belirtildi.

Dijital platform üzeriden evde kalma sürecinde SANATDER sanatçılarının ve Sanatder sayfası üyelerinin yaptıkları eserlerinden bir video ile SANAL SERGİ'ye dönüştürüldü.

"EvdeKal, SanatlaKal" Sanal sergi ????️Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle 11 Nisan kutlamaları haftasında SANATDER' in sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başladı.

SANAL SERGİ YouTube, Facebook, Twitter, Whatsapp, İstagram daki SANATDER' in sosyal medya hesapları üzerinden duyurusu yapıldı ve yayınlandı.

SANATDER üyelerinin eserlerinden oluşan SANAL SERGİ'nin büyük ilgi gördüğü belirtildi.
Sergiye Dünya çapında tanınan ressamların ve sanatçıların katıldığı görüldü.

SANAL SERGİ' ye Usta sanatçılardan Ressam Nihat KÜRKÇÜOĞLU, Ressam Abbas SAVAN, Ressam Mehmet BEŞLİ, Ressam Naci BÜYÜKKIRCALI, Ressam M.Fuat KÜRKÇÜOĞLU, Ressam Zülküf BAYHAN Ressam Necmi KAYA, Ressam M.Haluk ÖZBERBER, Ressam Mustafa ÇAVCI, Ressam Necdet KÖYLÜ, Ressam Mahmut KILIÇ, Ressam Mustafa KILIÇ, Ressamların yanısıra yeni jenerasyon ressamladan Ressam İshak ÇILPAN, Ressam Hatice POLAT, Ressam Mehmet DOĞAN, Ressam Aynur TÜRKOĞLU, Ressam F.Zehra DÖRTBUDAK, Ebru sanatçısı Ömer SABUNCU Ünlü Hattat Mustafa KAÇAR, Neyzen Hattat Seyyid İsmail ÖZBEK, Kaligrafi sanatçısı Grafiker/Ressam Mustafa DÖRTBUDAK, Fotoğraf sanatçısı Neccaralism Cüneyt ÇETİNER, Fotoğraf sanatçısı Bünyamin ÇADIRCI, Geleneksel el sanatları Çini ve seramik sanatçısı Gani HARTAVİ, Nakkaş Yusuf ÜZER' in katılımcı olarak eser verdiği belirtildi.

SANATDER başkanı Mustafa DÖRTBUDAK yaptığı açıklamada şunları söyledi: 11 Nisan kutlamaları haftasında Şanlıurfa şehir merkezinde açılmasını planlandığımız sergimizi ülkemizin ve Dünya'nın içinde bulunduğu pandemiden dolayı iptal ettik.

Sergi için yapılan eserlerle evde kalma sürecinde sanatçılarımızın evde ürettikleri eserlerden dijital platformlar üzerinden bir SANAL SERGİ açamayı planladık.

DÖRTBUDAK, dijital plaformlar üzerinden SANAL olarak açtığımız bu serginin gerek yurt içinden gerekse Dünya'nın her yerinden izlenme imkanı doğmuştur. 
Şanlıurfalı sanatçıların açtığı sergi Resim, Fotoğraf, Hüsn-ü Hat, Ebru, Tezhip, Nakış ve Kaligrafi sanatlarından oluşmaktadır. 

SANAL SERGİ' ye Her sanatçı 5 eserle katılmıştır. Eserlerin orjinalleri sanatçılardadır. 
Sergideki eserler hakkında bilgi veya satın almak isteyen izleyiciler sosyal medya hesaplarımız üzerinden yayınlanan iletişim bilgilerinden sanatçılarımıza ulaşabilirler.
Eserlerini satmak isteyen sanatçılar tablolarının değerini kendisi belirleyecektir.

Sözlerine devam eden DÖRTBUDAK, 11 Nisan kurtuluş münasebetiyle açtığımız bu sergiyi Şanlıurfa'nın savunmasında şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza ve gazilerimize atfediyoruz dedi.
Ayrıca içinde bulunduğumuz bu günlerde büyük bir özveri ile çalışan başta sağlık bakanımız Fahrettin KOCA nezdinde tüm sağlık personellerimize saygıyla minnetle teşekkür ediyor, dualarımızın onlarla olduğunu belirtiyoruz, dedi.

11 Nisan kutlamaları haftasında yayınlanan SANAL SERGİ dijital platformalar ( ( 
üzerinden süresiz olarak izlenebilecektir. 
(Tv4, YouTube, Facebook, Twitter hesaplarından, Sosyal medya haber sitelerinden izlenebilir. )  

SANATDER Sanal Sergi Açtı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü