Rektör Karabulut; “23 Nisan 1920; Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi; milletin egemenliğinin bütün saldırı ve zorluklara göğüs gerilerek ilan edildiği destansı bir gün, bir dönüm noktası, Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür.” Dedi.

1171 kez okundu.
Rektör Karabulut; “23 Nisan 1920; Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür”

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek vatanı parçalayarak paylaşmaya yeltenen azılı düşmanlara karşı direnişin başlatıldığı, milletin egemenliğinin bütün saldırı ve zorluklara göğüs gerilerek ilan edildiği destansı bir gün, bir dönüm noktası,  Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı;  bayrağın ve vatanın anlam haritasıdır, yüce milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolüdür, istikbalden ve egemenlikten asla taviz verilemeyeceğinin dünyaya ilanıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Kurtuluş Mücadelesinin gelecek nesillere ebediyete kadar çiğnetmeyeceği bir emanetidir. Bu nedenle tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Vatanın tehlikede olduğu en sıkıntılı günlerde bile çocuklarının yarınlarını düşünen bir millet olarak bugünde çocuklarımıza huzurlu bir vatan, büyük bir Türkiye bırakma hedef ve idealindeyiz.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve egemenliğin ilanına dair dönemin şartlarının bugün ve yarının nesillerince iyi bilinmesi, anlaşılması ve her zaman canlı tutulması gerekmektedir.  Bugün de 23 Nisan 1920 ruhuyla kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, birliğimizi muhafaza etmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. 

Bugün 23 Nisan’ı çocuklarımızın koronavirüs tedbirleri nedeniyle kutlayamıyor olması onları asla üzüntüye sevk etmesin. Bütün çocuklarımız bilsinler ki; bugünlerde alınan tedbirler onların yarınlarda daha sağlıklı, daha mutlu ve daha da büyük coşkularla bayram yapmalarını sağlamak içindir. Çocuklarımız ve gelecek nesiller dünya var oldukça çocuk bayramını kutlamaya ve yaşamayı sürdüreceklerdir.

100. yılını yürekten büyük bir onurla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kadroları başta olmak üzere, vatanın her karışında yurt savunmasında şehit düşen kahramanlarımızı ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu tarihi günün dünyanın bütün çocuklarına sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.”

Rektör Karabulut; “23 Nisan 1920; Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi