LGS öncesi sosyal mesafe ortadan kalktı

ANKARA - LGS sınavı öncesi okul binaları önündeki kalabalıkları görüntüleyip, sosyal medyadan paylaşan yurttaşlar, MEB’in “önlem alındı” açıklamalarına tepki gösterdi.

679 kez okundu.
LGS öncesi sosyal mesafe ortadan kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Giriş Sınavı (LGS) nedeniyle 1 milyon 600 bin öğrenci bugün sınava girdi.

 Sınavın koronavirüs gölgesinde yapılması tepkilere neden olsa da Bakanlık tarafından yapılan açıklamada gerekli hazırlıkların yapıldığı ve önlemlerin alındığı belirtildi. Fakat farklı şehirlerdeki okulların önleri ve bahçelerinde yurttaşlarca çekilip, sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gösteren görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu.

 Ortaya çıkan bu görüntülere rağmen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Selçuk, Twitter hesabından “Günaydın çocuklarım. Sokakta oynarken nasıl koruyorsanız sosyal mesafenizi sınavda da öyle koruyun, evde ders çalışırken nasıl rahat çalışıyorsanız öyle rahat çözün soruları. Unutmayın, sınavda yaptıklarınızdan çok daha fazlasısınız siz. Başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” paylaşımında bulundu.

 Bakan Selçuk’un bu paylaşımın altına yorum yapan yüzlerce Twitter kullanıcısı, farklı sınav giriş binaları önünde çekip, sosyal mesafenin ortadan kalktığı gözüken görüntüleri ekleyerek tepkilerini dile getirdi.

 Twitter'da  #lgs2020  hashtagi ile paylaşılan görüntülere yönelik bazı tepkiler şöyle:

  * @YKSGTYAP: Ziya Bey selamlar. Çocuklarınızı masallar anlatarak felakete yolladınız. Bugün gelen görüntülerden dolayı vicdanınız rahat mı? Onların da anne babaları, kardeşleri var. Umarım ödeyecekleri bedeller ağır olmaz. Olursa da sorumlusu sizlersiniz. İyi günler.

 * @akilker39: Sayın bakanım. Çok sosyalleştik. Teşekkür ederiz.

 * @likeanybodyy: Kayseride sosyal mesafesiz #lgs2020  biz en değerlilerimizi sizin sözünüze güvenerek sınava gönderdik.

 * @Fakirhan: Israrla sınavın yapılmak istenmesi Türkiye’nin de artık sürü bağışıklık sistemine geçtiğini gösteriyor. Kış aylarından önce ne kadar çok insan kaparsa iyi mantığı var sanki. Bu haliyle herkes bir gün koronayı kapacaktır diyebiliriz sanırım.

 * @cgtyalkas: Sizin sesinize kulak vermeyenleri, yaşanan her olayı göz ardı edenleri sizde zamanı gelince göz ardı edin gençler.

 * @barkayozturk: Umarım vaka sayısı yükselmez zira sosyal mesafe diye birşey kalmamış insanlar iç içe artı bunun beş katı haftaya YKS de yaşanacak. Allah yardımcımız olsun ne diyim.

 

* @Oz13317: #lgs2020 kendinizi koruduğunuz gibi korusanıza bizi @RTErdogan @ziyaselcuk @halis_aygun @yekta_sarac size binlerce söz söylemek istiyorum ama nefesimi 27 hazirana saklamışım.

 * @baba000888: Ne aceleniz vardı. Otelerinizi acilen doldurtup tatilleri başlatmak için çocuklarımızı ateşe attınız. Sınav değil,ölüme gönderildiler bu çocuklar.

 * @Delen20919913: Çocuklara sınav için sokağa çıkma yasağı verdiniz iyi olacakmış gibi ama yine alınan önlemler belli o kalabalık o kadar insan bir araya toplanmış diyecek bir şey bulamıyorum çok iyi önlemler almışsınız bravo @ziyaselcuk

 * @yitomito55: Sınava gireceklerin aileleri tedbir kapsamında, okulun bahçesine alınmayacak dendi. Okulun dışında virüs bulaşmıyor mu? Her konuda bir önlem alıyoruz ama hiçbir şeyi tam yapamıyoruz, her şey yarım. İnsanlar siz koronadan muaf mı tutuldunuz ne bu özgüven

 * @valpestm: Ösym sınavı iptal etmeyip ve sınav ücretlerini geri vermemek için bu rezilliğe yol açtınız. Bu gençlerin hepsi hastalandığında aldığınız bütün önlemler çöpe gidecek.

 * @_zynp_zynp_: işte anlatmaya çalıştığımız bu... Sokağa çıkma yasağı neyi değiştirdi anlayan var mı? Yazık çok yazık gençlerin canı zerre umurlarında değil.

 * @Serkanerolll: Anladık ki bu ülkede sağlıktan daha önemli şeyler varmış. Yazık valla çok yazık. Bu çocuklardan birine birşey olursa bunun sorumlusu kim?”

 

(MA)

LGS öncesi sosyal mesafe ortadan kalktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi