DEDAŞ’ın kesintileri nedeniyle susuz kalan hayvanlar öldü

MARDİN - Artuklu’nun Güneyli Mahallesi’nde, DEDAŞ’ın elektrik kesintileri nedeniyle su ihtiyaçları karşılanamayan koyunlar ölmeye başladı.

1551 kez okundu.
DEDAŞ’ın kesintileri nedeniyle susuz kalan hayvanlar öldü

 Mardin’in Derik ve Kızıltepe ilçelerine bağlı yüzü aşkın kırsal mahallede bir süredir elektrik kesintisi uygulayan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), bu kez de Artuklu’ya bağlı kırsal mahallelerde kesintiye başladı. DEDAŞ’ın 15 gündür tek faz elektrik vermesi, mahallelerde su ihtiyacının karşılanmasını sağlayan pompaların da çalışamaz hale gelmesine neden oldu. Koronavirüs (Kovid-19) döneminde yaşanan kesintiler nedeniyle zor günler geçiren yurttaşlar, ne temizlik ihtiyaçlarını karşılayabiliryor ne de hayvanların su ihtiyaçlarını giderebiliyor.

img

 3 KOYUN SUSUZLUKTAN ÖLDÜ

 Artuklu’ya bağlı Kuçûka (Güneyli) kırsal mahallesinde hayvancılık ile uğraşan Burhan Kaya, sabah kalktığında susuz kalan koyunlarından 3’ünün hayatını kaybettiğini aktardı. 700 koyun beslediğini ve mahallede 3 bin küçükbaş hayvan beslendiğini belirten Kaya, koyunların susuz kalması üzerine ciğerlerinin rahatsızlandığını ve öldüklerini söyledi. Elektrik sayaçlarının babası adına olduğunu ve sorgulanabileceğini dile getiren Kaya, borçlarının olmamasına rağmen kesintilerin yaşandığını kaydetti. Çiftçilik ve hayvancılık yapmak dışında bir çarelerinin olmadığını belirten Kaya, “Ciğerim yanıyor. Dayanacak gücümüz kalmadı. Mardin’de ne ile geçineceğim? Artık dayanamıyoruz” tepkisinde bulundu.

 ‘ÖLMEYEN HAYVAN DA HASTALANIYOR’

 DEDAŞ’ta gittiklerinde kendilerine, “Reis’in (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan) emri ile” kesintilerin yapıldığının söylendiğini dile getiren Kaya, “Ölmeyen hayvanın da ciğerine hastalık vuruyor. O hayvanın artık beslenmesinin bir anlamı kalmıyor. Gelişmiyor. Hakları yok bunu yapmaya. Sabah kalktım koyunlarım susuzluktan ölmüş. Susuzluk yüz tanesinin ciğerini etkilemiş. Hayvanları düşünün. Bana diyorlar ‘iki saat elektrik vereceğiz’, depoları doldurun. 2 saat depolar neye yetecek? Biz hırsız değiliz” diye konuştu.

img

BORÇ YOK, KESİNTİ VAR

 Mahalle sakinlerinden Ali Kaya ise, DEDAŞ’ı aradıklarını ve her defasında kendilerine “o bölge ile ilgili bilgi olmadığı” yönünde cevap verildiğini belirtti. Kesintilere ilişkin sessizliğini koruyan yetkililere tepki gösteren Kaya, borçları olmadığını ve buna rağmen kesintilerin olduğuna işaret ederek, bir an önce sorunun çözülmesini istedi.   

 

 

(Kaynak:MA)

DEDAŞ’ın kesintileri nedeniyle susuz kalan hayvanlar öldü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi