Şanlıurfa Valisi’nden korona savunması: Birbirini seven bir şehir

Şanlıurfa – Koronadan kaynaklı 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Urfa Valisi Abdullah Erin, gerekçeyi de “Diğer büyükşehirlerden farklı olarak bir araya gelmeyi seven bir şehirde vaka sayısının yüksek olması beklenir” diye savundu.

1274 kez okundu.
Şanlıurfa Valisi’nden korona savunması: Birbirini seven bir şehir

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs (Covid-19) salgının kentteki bilançosuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erin kent merkezi ve ilçelerinde şu ana kadar 100 kişinin salgından dolayı yaşamını yitirdiğini, yine 50’ye yakın kişinin ise hala yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında olduğunu açıkladı. Yine salgın sürecinden beri kentte 70 bin test yapıldığını söyleyen Vali Erin, günde bin test yapıldığını belirterek, en fazla vakanın çıktığı ilçenin ise merkez Haliliye ilçesi olduğunu açıkladı.

 SICAKKANLILAR

 Vali Erin, kentte şu ana kadar 20 mahalle ve bin 987 binanın karantinaya alındığını açıklarken, vaka sayısındaki artışa ilişkin ise şu cümleleri kullandı: “Urfa 2,5 milyon nüfusa sahip bir ildir. Geleneksel olarak birbirine yakın, iç içe yaşayan ve sıcakkanlı diğer büyükşehirlerden farklı olarak bir araya gelmeyi seven bir şehirde vaka sayısının yüksek olması beklenir” dedi.

 SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA YAŞAMINI YİTİREN YOK

 Vali Erin, salgından dolayı hastane ve sağlık çalışanlarında bir tıkanmanın olmadığını ve sağlık çalışanlarından kimsenin yaşamını yitirmediğini kaydetti.

 

(MA)

Şanlıurfa Valisi’nden korona savunması Birbirini seven bir şehir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Hatay'da ruhsatsız silah ele geçirildi
Hatay'da ruhsatsız silah ele geçirildi