Akçakale de Dar Gelirlilere Ekmek Yardımı Yapıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Kuveyt merkezli Zemzem Derneği ve Akçakale belediyesi iş birliğiyle ilçede ikamet eden dar gelirli 2 bin Türk ve Suriyeli aileye 4 bin paket Ekmek dağıtıldı.

1561 kez okundu.
Akçakale de Dar Gelirlilere Ekmek Yardımı Yapıldı

Akçakale Belediye Başkanlığı ve Zemzem Derneğinin ortak çalışmasıyla, Türk ve Suriyeli ailelere yardım amacıyla ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. 

Belediye görevlileri ve dernek yetkilileri, ilçede yaşayan mağdur olan ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla, sivil toplum kuruluşları tarafından dağıtılan ekmeklerin, ihtiyaç sahibine ulaştırılması için gerekli çalışmaları başlatan Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarımız aralıksız devam edecektir. Dedi. 

Ekmek dağıtımı Akçakale Belediye Başkanlığı binası önünde merkez mahalle muhtarlarına düzenli bir şekilde haftanın 3 günü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim edildi.

BU YARDIMLARDAN DOLAYI HEP ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Yapılan yardımlarla ilgili belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya yaptığı açıklamada,“Bu ağustos sıcağında pandemi felaketinde vatandaşlarımızın yaşadığı ciddi hayat şartları karşısında belediye olarak bu sorunları nasıl çözebiliriz bu sıkıntıları nasıl gidere biliriz arayışı içerisindeyiz.  Geçen yıl çok büyük yardımlar yaptık bu yardımlardan dolayı hep üzüntü duyuyorum. Ben hiçbir zaman çok yardım yapmaktan iftihar eden biri değilim bir tek hedefim var insanı insanımızı iş sahibi yapmak. Yardım vererek ayakta tutmak değil ama hayatın bir gerçeği şu anda iş sahibi yapmamakta günlük hayatın geçireceği bir ekmeğini önüne indirmektir. Kuveyt hükümeti tarafından günde 30 bin TL lik hatada da 100 bin TL değerinde ekmek dağıtıyoruz. Cuma günü itibarı ile merkez mahalle muhtarlarımızla koordineli bir şekilde onların yardımlarıyla bu ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. önümüzdeki aylarda bu 100 bin TL lik ekmek yardımlarını 250 bin TL ye çıkaracağız Allah Müslüman kardeşlerimizden Arap dostlarımızdan ve Kuveyt hükümetinden Allah razı olsun biz daha önce katar devleti ile anlaşmıştık. Bir fırın kuracaklardı fırını kurup ununu ve işçilerini kendileri karşılayacaklardı ama bu pandami dönemine denk gelmesiyle işler durdu. İnşallah ülke olarak önümüzde aylar yıllar içerisinde bir ferahlama dönemi bekliyoruz Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Akçakale de Dar Gelirlilere Ekmek Yardımı Yapıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi