Binali Yıldırım'dan Başkan Beyazgül'e Ziyaret-(VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 65. dönem Hükümet Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı, Büyükşehir Belediyesi'nde konuk etti.

541 kez okundu.
Binali Yıldırım'dan Başkan Beyazgül'e Ziyaret-(VİDEO)

Başkan Beyazgül, Binali Yıldırım'a, Büyükşehir Belediyesi'nin göreve geldiğinden bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri anlatırken, Yıldırım da dikkatle dinlediği faaliyet ve projelerden ötürü Başkan Beyazgül ve ekibini tebrik etti. 

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen 65. dönem Hükümet Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ziyarette bulundu.

Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde hizmet binası önünde Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Büyükşehir Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ve Genel Sekreter Yardımcıları tarafından karşılandı.

Binali Yıldırım'a Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Gençlik Kolları Başkanı M. Uğur Korkmaz ve İlçe Belediye Başkanları eşlik etti.

Ziyarette ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından Binali Yıldırım'a yağlı boya tablo takdiminde bulunuldu. Ardından brifinge geçildi.

BÜYÜKŞEHİR'İN PROJELERİNİ ANLATTI

Binali Yıldırım'a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geride kalan süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri anlattı. Hazırlanan sunum eşliğinde günümüze kadar yapılan yatırımları Yıldırım'a anlatan Başkan Beyazgül, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri de aktardı.

65. dönem Hükümet Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ziyaretin ardından gazetecilere değerlendirmede bulundu.

BİNALİ YILDIRIM: ŞANLIURFA DEĞERLERİYLE BÖLGENİN TEMİNATIDIR

Türkiye'deki fıstığın yüzde 50'sinin Şanlıurfa'da yetiştirildiğini kaydeden Binali Yıldırım, "Türkiye'de 100 bin tonun üzerinde yetiştirilen fıstık gerçekten Şanlıurfa, “Urfa Fıstığı” adını hak ediyor. Şanlıurfa tarımın yanı sıra tarih ve kültürel değerleriyle birçok zenginliği içersinde barındırıyor. Bölgenin teminatı olan bu şehir, yanı başında hemen güneyinde yaşanan karışıklıklar ve iç savaşa rağmen teröre fırsat vermeyen huzurlu bir kenttir." dedi. 

BEYAZGÜL ÇOK KISA SÜREDE BÜYÜK İŞLER BAŞARMIŞ

Göreve geldiği süreden bu yana Şanlıurfa'da oldukça önemli faaliyetleri gerçekleştiren ve mega projelerle Şanlıurfa'yı kalkındıran Başkan Beyazgül ve ekibini tebrik eden Binali Yıldırım, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Beyazgül'ün göreve gelmesinden bu yana yaklaşık 1,5 senelik bir zaman geçmiş. Bu vesile ile ziyaret ederek geçen süre zarfında kente yapılan ve yapılacak olan projeleri dinledik. Hakikatten kısa süre içersinde belediyenin mali yapısını iyileştirme ve piyasa ile olan ilişkilerini güçlendirmiş. Hem sadece merkezde değil tüm ilçelerde yeni projelerin bir kısmını tamamlamış bir kısmını da sürdürüyor. Çevreye yönelik, ekonomik değeri olan projelerin yanı sıra tarihi ve turistik değerleri gün yüzüne çıkaran Başkan Beyazgül altyapı ve üstyapı projeleriyle bir kente yapılması ne gerekiyorsa merkezi hükümetin de desteği ile bunları yaparak kentimize hizmet etmiştir. Başkan Beyazgül ve ekibini tebrik ediyorum." diye konuştu.

BEYAZGÜL: ŞANLIURFA ONUN ŞEHRİ'DİR

Binali Yıldırım'ı ailesiyle birlikte kentte misafir etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Beyazgül, "65. dönem Hükümet Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım daima bir büyüğümüz olarak bizlere yardımcı olmuştur. Şanlıurfa'nın meselelerinde kentimize destek olmuştur. Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemini hiç konuşmayacağım. Çünkü burada süre yetmez. Bugün kendisinden tavsiyeler aldık, projelerimizi aktardık. Çünkü Şanlıurfa onun şehridir. Onu daima bu şehirde ağırlamaktan memnuniyet duyarız." şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda 65. dönem Hükümet Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da ilk defa gerçekleştirilecek olan "Sıcak Hava Balon" uçuşunu temsil balon maketinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Binali Yıldırım'dan Başkan Beyazgül'e Ziyaret
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi