HDP'den 'Hain' diyen medyaya kınama: Nefret duygusunu körüklüyorlar

Demirtaş-Lavrov görüşmesi nedeniyle HDP’yi ve partinin Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ‘ihanetle’ suçlayan hükümete yakın gazetelerin söz konusu yayınlarına ilişkin açıklama yapan HDP, her türlü hukuki girişimin başlatılacağını duyurdu

12031 kez okundu.
HDP'den 'Hain' diyen medyaya kınama: Nefret duygusunu körüklüyorlar

Demirtaş-Lavrov görüşmesi nedeniyle HDP’yi ve partinin Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ‘ihanetle’ suçlayan hükümete yakın gazetelerin söz konusu yayınlarına ilişkin açıklama yapan HDP, her türlü hukuki girişimin başlatılacağını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yaptığı yazılı açıklama ile partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretine dair medyada yer alan bazı haberlere tepki gösterdi.

HDP açıklamasında, hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Demirtaş görüşmesinin manşetten “Hain” başlığıyla verildiği hatırlatılarak, “Evrensel ilkelere ve basın ahlak ilkelerine asla uygun davranmayan, bunları her gün nefret dolu başlık ve haberlerle ayaklar altına alan Yeni Şafak adlı odak, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’a manşetten ‘Hain’ diyebilecek kadar alçalmıştır. Bu aynı zamanda hedef göstermektir,” denildi.

Açıklamada, Star ve Akşam’ın da aynı konuya ilişkin haberlerine işaret edilerek, “Aynı fabrikanın farklı ürünü olan Star adlı odak ise diplomatik bir görüşme fotoğrafını ‘İhanetin fotoğrafı’ başlığıyla yayınlamaya cüret edebilmiştir. Yine aynı ürün grubunun karanlık unsurlarından Akşam ise, partimizin diplomatik ziyaretini ‘Öz ihanet’ başlığıyla yayınlayabilmiştir,” denildi.

“Nefret duygusunu körüklüyorlar”

Partinin açıklamasında, “AKP ve Saray medyasının, ülkemizin içinde bulunduğu kritik günlerde yangına körükle giden bu yayın çizgisi, toplumda nefret duygusunu da körüklüyor,” ifadelerine yer verildi.

“HDP, diplomatik görüşmelerden geri durmayacak”

Meclis’in üçüncü grubu olan HDP’nin, Eş Genel Başkanları, vekilleri ve temsilcilerinin vasıtasıyla uluslararası diplomatik görüşmelerden bir an bile geri durmayacağının belirtildiği açıklamada, “HDP, evrensel değerlere ve uluslararası ilişkilere önem veren çalışmalarını sürdürecektir,” denildi ve devamla şu ifadelere yer verildi:

“Asıl insanlık değerlerine ihanet edenler IŞİD ile gönül bağına sahip olanlar; El Nusra, Ahrar el Şam ve diğer El Kaide türevi yapıları destekleyenlerdir. Paramiliter güçlerinin Suriye’deki cihatçı gruplarla kol kola savaşmasından rahatsız olmayan bu çamur medyasının, bağımsız bir partinin diplomatik programlarına karşı gösterdikleri bu tutum asla kabul edilemez. İhanetten söz edilecekse, vatandaşına tankla topla saldırıyı savunanların halka ve insanlık değerlerine ihanetlerini konuşmak gerekir.

“‘İktidarımız hangi devletle sorun yaşarsa oraya gidiyorsunuz’ diyenlere hatırlatalım ki, sizin sorun yaşamadığınız devlet kalmadı. Bugün dost gördüğünüzü yarın düşman ilan ediyorsunuz, dün düşman dediğinizle bugün dost oluveriyorsunuz? Diplomasi çalışmalarımızı sizin bu yalpalamalarınıza ve tutarsızlıklarınıza hapsetmek mümkün değil.”

Hukuki işlem başlatılacak

Açıklamada, HDP ve yöneticilerine olası bir fiili saldırıdan, ‘nefret medyasının’ sorumlu olacağı belirtilerek; söz konusu yayınlar için de her türlü hukuki girişimin başlatılacağı kaydedildi.

Yeni Şafak, Akşam ve Star’ın manşetleri

Yeni Şafak, Demirtaş-Lavrov görüşmesini “Hain” başlığıyla manşetine taşımıştı. “Moskova’ya gidip Türkiye’yi sattı” diyen gazete, “HDP Türkiye’yi açıkça tehdit eden Rusya’nın safında olacağını tüm dünyaya ilan etti,” iddiasında bulunmuştu.

Hükümete yakın bir diğer gazete Akşam da ikilinin görüşmesi ile ilgili olarak, “Moskova’da öz ihanet” demiş, Star ise, “İhanetin fotoğrafı” başlığıyla manşetten vermişti.

güncel gündem haber şanlıurfa haber sıcak haber urfa haber urfa son dakika
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi