Beyaz Show'da Ayşe öğretmen protestosu

İSTANBUL - Ayşe Çelik adlı öğretmenin Beyaz Show'da Kürdistan'daki sivil ölümlerine karşı duyarlılık çağrısı yapması sonucu başlatılan linç kampanyası, yine Beyaz Show'da "Ayşe öğretmen yalnız değildir" sloganları ile protesto edildi.

1609 kez okundu.
Beyaz Show'da Ayşe öğretmen protestosu

Geçen hafta Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programına Diyarbakır'dan telefonla bağlanarak canlı yayında Kürdistan'daki katliamlara karşı duyarlılık çağrısı yapmasının ardından hakkında linç kampanyası başlatılan Ayşe Çelik adlı öğretmeni, bu haftaki Beyaz Show'da öğrenciler yalnız bırakmadı. Programa gelen Öğrenci Kolektifleri üyeleri, program sırasında "#AyşeÖğretmenBenim" yazılı pankart açarak, "Ayşe Öğretmen yalnız değildir" sloganı attı.

 

3 öğrenciye gözaltı

 

Protesto üzerine programın sunucusu Beyazıt Öztürk apar topar yayını keserek VTR girdi. Ara verilmesiyle birlikte görevliler ve izleyici bölümünden bir grup üniversitelilere saldırdı. Program, kısa bir süre sonra da sona erdi. 3 üniversiteli ise program çıkışında gözaltına alındı.

 

Saldırı sonrası öğrencilerden açıklama

 

Öğrenci Kolektifleri, protestonun ardından Twitter sayfalarından şu açıklamayı yaptı: "Yok öyle ülkenin bir yeri yangın yeriyken bir yerinde kahkahalar. Ya bitecek bu yangın ya da herkese değecek. Çocuk katillerine meydan okuyoruz, savaş çığırtkanlarına karşı en yüksek sesimizle barışı haykırıyoruz."

 

(diha)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi