Urfa Olarak Nihat Çiftçiye Sahip Çıkmalıyız
Misbah HİCRİ

Urfa Olarak Nihat Çiftçiye Sahip Çıkmalıyız

Bu içerik 966 kez okundu.

Adımız büyük şehir oldu ancak kafa yapısı olarak daha büyük şehir olamadık. Bunun çeşitli nedenleri var. Her şeyden önce biz vatandaş olarak belediyenin yanında yer almak yerine nerede ise kendilerine taştan bir başkan yapma çabasında olanları görüyorum. Şu tespiti yanlış yapılmadan yapmak lazım… Yeni gelecek bir belediye başkanı bir iki yıla kadar Urfa’yı bile tanıyamaz. Onun için mevcut başkanı hizmet anlamında yönlendirmek ilimiz için önemli bir çalışmadır.

Vatandaş olarak biz belediyemize sahip çıkacağız, belediyenin hizmetlerini beğeneceğiz, eksik olanları şikâyet konusu yapıp vatandaşlık görevinin peşini bırakmayacağız. Bizde öteden beri bir neme lazımcılık var.  Dahası iftira, kara propaganda yapmakta şom ağızlı insanların yerini şimdi sosyal medya almış. İtidali ve sağduyulu olma adına toplumsal uzlaşı şarttır.

Daha önceki seçimlerde belediye başkan adayı olması için Ankara’nın caddelerini arşınlayanlar neden bağrımızdan yetişmiş ve gecesini gündüzüne katarak hizmet anlamında can fedakârca uğraşan Nihat Başkan için neden Ankara’ya sesimizi duyurmayalım.

Hizmet anlamında hayli dikkat çekici olan çarpık kentleşme ile başlayalım.  Öteden beri gelen çarpık kentleşme şehrin mimarisine ve gelişmesine göre değil insanların en kolay şekilde ikame ettirme çabası ile yürütülmektedir. Nihat Çiftçi’nin Büyükşehir Belediye başkanlığına gelmesi ile ilimiz de hissedilen çarpık kentleşme ve imar sorununa çözüm çabaları önemli hizmetlerle hala sürmektedir.

Ufku geniş, gördükleri, duydukları hayata uygulama başarısı ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Göreve geldiği günden beri sistemli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Başkan Nihat Çiftçi asfaltlama, köprülü kavşak, düzenlemeleri ile büyük hizmet vermeye devam etmektedir. Biraz sabretsek daha çok güzel şeyler olacağı ve bu sıkıntıların hepsinin aşılacağı inancındayım.

Nihat Başkan’ın şu sözleri hayli önemlidir; “Şanlıurfa'mızı bölgenin en çok hizmet alan şehri haline getirdik. Şanlıurfa'mızı seviyoruz ve hemşerilerimiz için çalışıyoruz. Bunun yanında da kurumsal mali yapımızı en rantabl şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz” derken belediyenin elindeki olanakları en iyi şekilde kullanarak kendi farkını ortaya koyan bir belediye başkanına sahip çıkmak her Urfalının görevi olmalıdır. İller Bankası Belediyelerin borçlarını açıkladı. Bu açıklamada takdir edilen bir Büyükşehir Belediyenin ilimiz belediyesi  olması gurur verici...

Şanlıurfalı kardeşlerimizin huzurunda Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde hizmetler sağlanmış ve devam ediyor. Buda Büyükşehir Belediyemizin mali kaynağını en iyi şekilde ve doğru kullandığının belirtisidir. Şeffaf belediyeciliğin göstergesidir ve az kaynakla çok hizmet etmenin belirtisidir, bu da belediyecilikteki başarının göstergesidir

 İlimizde bazı hizmetleri engelleyenler, savsaklayanların başında arsa spekülatörleri gelmektedirler. Şehrin önünü tıkayan tokinin gelişmesini engelledikleri gibi imara açılan yerlere de rıza göstermeyip karalama çabasındadırlar.  

Şanlıurfa’nın namına gölge düşüren yıllardır bitip tükenmeyen gecekondulardır. Kentsel dönüşümle birlikte gecekonduların yok olması için büyük uğraşlar verilmesi sevindiricidir. Yakubiye, Eyyubiye, onikiler mahallesi, Yeşildirek mahalleleri bunların başında gelmektedir. Bir an önce vatandaşlar mağdur edilmeden acil çözümler üretilmelidir.    
          Başkan Çiftçi’nin yaptığı hizmetler hakkında yaptığı konuşmasında; “Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa'da yaşayan 1 Milyon 985 bin vatandaşın kurumudur bakış açısıyla yönetildiği için başarılı bir yönetim gerçekleştirildi. Bu yönetime katkı sunan tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Mali hizmetler yönüyle Mali Hizmetler Daire Başkanımız her yönü ile kontrol altında tutuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahsımda tüm mali disipline ve kontrole önem veriyorum. Şanlıurfa'mızın ne kadar doğru yönetildiğinin bir ispatıdır dünkü ilan ve açıklama” ifadelerini kullanması samimiyetin, ciddiyetin, erdemin, saygının gereğidir.

Başkanı hiç yere suçlama çabalarına girenler öküzün altında buzağı aramaktadırlar. Çapanoğlu arayarak bir yere varılmaz. Kaşmer dağı 2014 belediye meclisinden geçmiş bu gün belediye başkanın rant sağladığı sözlerle yaftalandırılmak istenmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Dört büyük günahtan iftira, yalan ve  hırsızlığı unutmayalım… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek