Nankörlük
Süleyman TURAN

Nankörlük

Bu içerik 782 kez okundu.

Süleyman Turan Yazdı: Nankörlük

Şanlıurfa’nın gelecek olan 5 yılını yönetmesi beklenen isimler henüz açıklanmadı. Hem Ak Parti hem de çatı adayları birbirlerinin hamlesini bekliyor. Görünen şu bu yerel seçim çok çetin geçecek. Ben başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

“Taraftarlık nedir ve nasıl yapılır?”

Geçen hafta açıklanması beklenilen isimler çeşitli nedenlerden dolayı ileri tarihe ertelendi. Tarihin ileriye atılmasıyla dedikodu kazanları kaynamaya başladı. Yok liste değişecek yok aynı isimlerle devam edilecek. Tepki çoğalacak, tepkilere rağmen belirlenen isimlerle girilecek gibi dedikodular arttı. Geçen hafta kesin bu isimler aday denilen liste birçok yerde yayınlandı. Paylaşımlar artınca henüz resmi ve kesin açıklamama olmamasına rağmen il binasına yürüyüş yapılarak gövde gösterisi yapıldı, bazı aileler tarafından. Neden bizden bir aday yok tepkisiydi bu. Unuttukları nokta şuydu bu kişilerin? Listede yer alabilmek için büyük bir aşirete üye olmak gerekmiyor.

Dava unutuldu MENFAAT HATIRLANDI

Bizden aday gösterilmezse destekte vermeyiz gibi cümlelerde havada uçuştu taraftarları tarafından. Bir şehrin ve ilçenin geleceği bu kadar basit olmaması gerekiyor. Yani bir ailenin güdümüne girmemesi gerekiyor. Bekleyip göreceğiz bunları. Tarafları biraz daha açalım. Resmi olmayan listede mevcut belediye başkanlarından çok azı listede kendisine yer buldu. Tabi bu da taraftarlar arasında tepkiye neden oldu. Neden tepki gösterirsiniz k? Taziye evlerine verilen halılar ile mehter takımı demek ki listeye girmesine yetmemiş, Suriye’den görülecek bayraklarda dikmek yetmemiş, ulusal kanala çıkıp ben olmazsam olmaz demekte kurtarmamış bir adayı, milletvekili akrabaları da yeterli olmamış listeye girmelerine. Bu liste uzar gider. Taraftarlarının çabası bana göre boşuna. Olan olmuş listede aday gösterme işlemi bitmiştir. Hayırlısı olsun.

Gelelim başka bir konuya burada taraftar direk topa giriyor. Överken çok açık veriyor. Ceylanpınar belediye başkanı için aday gösterilmeyince bir adayın taraftarı şöyle bir tweet atmıştı. Adayımız listeye giremeyince Suriye’de bulunanlar havaya ateş açarak kutluyorlar.” Diye taraftar buradan bile nemalanmış. Biliyorsunuz dilin kemiği yoktur. Bunlarda da akıl fikir yoktur. Başka bir taraftarda Nihat Başkanı övücü cümleler kullanmıştı. Hep kullanıyor bu zat. 30 yıl- 40 yıl biri tam uçmuştu 50 yıllık projeleri 3-4 yılda tamamladığı için. Yapmadıklarını da halının altına süpürüyor. Trambüs ne oldu? Desem onun suçu yok diyor. Firma batmış, danışmanlar hata yapmış gibi cümleler kullanıyor. Çevik kuvvet ile İpekyol da yapılan çalışmalar neden uzadı diye soruyorum. Bunda da Başkanın suçu yok diyor. Şu olmuş bu olmuş diyor. Köy yollarının çamurunu soruyorum, bu kez yalan söylememek için sesini çıkarmıyor. Suç onda değil diyor. Ortada suç yok ki diyorum. İşi çok zordu bundan dolayı diyerek ironi yapıyorum seviniyor.

Nankör olmamak gerekiyor diyorum. Yine savunuyor. Demek ki bizim görmediğimiz onun cansiparane savunduğunu bir nokta var. Yukarı da belirtmiştim

“Dava unutuldu MENFAAT HATIRLANDI”

Diğer yazıma kadar esenle ve sağlıkla kalın.

Nankörlük

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir