İÇİ BOŞ HABERLERE DİKKAT
Mustafa MIZRAK

İÇİ BOŞ HABERLERE DİKKAT

Bu içerik 1597 kez okundu.

Yalancılık bir şeytansal özelliktir.Hainler, halk arasında skandal ve rezaletlere dayalı haberlerin yayılmasını arzu ederler.Yalan, iftira ve buna benzer rezaletlerin topluma negatif etkisi sebebi ile bu tür haberlerin yaygınlaşmasına büyük önem verirler. Böylece, sosyolojik çalkantı ve karğaşaya sebep olurlar.Sahtekarların bu tür haberlerine karşı dürüst olanlar araştırmadan ve tespit etmeden kesinlikle bu tür haberlere eğilim göstermezler.Milletimizin birlik, beraberlik ve bölünmezliğinde çok duyarlı olarak huzur ortamı yaratmayı basın mensupları olarak kendimize görev edinmeliyiz.
  
Paylaşımın esas olduğu sosyal medya mecralarında, asılsız haberlerin paylaşımı daha kolay ve yaygın olduğundan, kullanıcılar özellikle haber ve benzeri linkleri paylaşmadan önce bazı kriterleri göz önünde bulundurmalılar. Asılsız ve yalan haberlerin yayılmasını önlemek için şüpheli ve güvenli bulunmayan linkler paylaşılmamalıdır.Paylaşım yapılmadan önce haber kaynağının güvenilir olup olmadığı kontrol edilmelidir.Asılsız haberleri önceden farketmek ve internette doğru bilginin dolaşımına katkı sağlamak için; bilgi kaynağının güvenilir olması, bilgiye-habere birden fazla kaynaktan ulaşmak, eleştirel bir bakış açısı edinmek ve bilgileri farklı kaynaktan teyit etmek gerekir. Unutulmamalıdır ki; internette ve sosyal medya ortamlarında karşılaşılan her bilgi doğru ve güvenilir değildir. Son dönemde toplumda yalan haberler ve yalan üzerinden algı oluşturma çabaları hızla yayılıyor.
 
Mesleklerini başarı ile hedeflerine ulaştıran vasıflı ve karakterli yazarlarımız, muhabirlerimiz onlarca sıkıntı yaşasalarda kendi ilkelerinden asla ödün vermezler.
Önyargılara Mesleğin imajını zedelemeyin ve benlik sevdasından vazgeçin, mesleğinizi seviyorsanız doğruları bulun, şahsi düşünce ve hislerinize yenik düşmeyin.Milletimizin birlik beraberlik ve bölünmezliğinde çok duyarlı olmak gerektiği inancındayım.Basının imajını zedeleyenlere, şantajcıya, yalana, mesleğini para ile satanlara fırsat vermemek verenlere birlikte tepki göstermek gerek.Sevgiyle kalın. Ve her şeyden önce birbirinizi candan sevin. Çünkü sevgi birçok kötülüğü   örter.  

​Mustafa Mızrak
                        
  ​​​Gazeteci / Yazar
 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi