ASIRLARDIR BİLİNEMEYEN SIR
Mustafa MIZRAK

ASIRLARDIR BİLİNEMEYEN SIR

Bu içerik 1392 kez okundu.

Güzel ve çok derin bir kelime İNSAN . Değişen, gelişen, düşünen ve hayatına anlamlar katarak var olan insan. Sadece kendisi için değil, diğer insanlar içinde düşünen, üreten ve tüketen insan. "İnsan kendini yalnızca insanda tanır" der Goethe. Ve bu doğru saptama insanı tanımamızda önemlidir.

Doğa sürekli bir devinim halinde olduğundan olsa gerek, değişim kaçınılmaz bir son olarak çıkıyor karşımıza. Bu yüzden çoğu insan dün ak dediğine, bugün kara diyebiliyor. Dün sevindiği bir olay, onun bugün kabusu olabiliyor kolaylıkla. İşte bu kısır döngü de insanları anlamayı zorlaştırıyor.


İlk bakışta anlaması çok kolay olan, ilgilendikçe anlaşılması zor olan ama derinleştikçe anlaşılması hem kolaylaşan hem de zorlaşan yani insan.

Yirmi yıllık halkla ilişkiler olan meslek hayatımda her geçen ay değil, her çeçen gün yeni şeyler katıyorum meslek hayatıma.


 

Bana öyle geliyor ki en zor sanat, insanları anlama sanatıdır. İnsanın ruh hali, duyguları ve bunların yansımaları sürekli bir değişim halindedir. İnsanı tanımak zordur. Hepimizin en az bir kez duyma organını ziyaret etmiş olan cümledir bu. Bu cümleyi kendi sesimizden duymak daha çok acıtır canımızı.

Fikirlerimizin ve duygularımızın sürekli değiştiği gerçeğini ve hayatımız üzerindeki etkilerini unutmamak gerek

 

Önce olayları yorumlamak, sonra karşımızdakinin o olay üzerindeki tavrını irdelemek daha doğru bir yaklaşımdır. Duyguları kesin çizgilerle ayırmamak en doğru yaklaşım olarak bilinir. İnsanları anlamanın yolu, insanın içinde yaşadığı koşulları anlayabilmekten geçer. Sevgisiz yaşayan insan; problem merkezli yaşar.İlgi çekmek isteriz, insanların bizimle ilgilenmesini isteriz. Sevgisiz olunca yüreklerimiz insanlar bizimle ilgilenmeyecekmiş zannederiz. Karşımızdaki insana yaklaşmak kendimize yaklaşmaktan farksızdır aslında.

Son olarak karşınızdaki kişinin kim olduğunu, nelerden hoşlandığını, kimleri sevmediğini düşünmemek,sadece onun bize kendisiyle ilgili vermek istediklerini almak gerekir.. Onu hafife almayın. Bir hazine olduğunu hissettirin.SEVGİYLE KALIN ÇÜNKÜ SEVGİNİZ YOKSA İÇİ BOŞ ÇINLAYAN BİR BAKIR KAPTAN FARKINIZ OLMAYACAKTIR.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi