MTDF'den Uyuşturucu İle Etkin Mücadele Başvurusu

MTDF'den Uyuşturucu İle Etkin Mücadele Başvurusu

MTDF Uyuşturucu Maddeyle Etkin Mücadele İçin TBMM’ne Başvurdu

GÜNCEL - 2018-10-18 12:39:17 Bu içerik 584 kez okundu.

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF), her geçen gün kullanımı artan uyuşturucu maddeyle etkin mücadele edebilmek ve önünü kesmek amacıyla yasal düzenleme ve caydırıcı cezaların getirilmesi için TBMM’ye başvurdu.

Konuyla ilgi kısa süre önce bir toplantı yapan Mardin toplumsal dayanışma Federasyonu Yürütme Kurulu aldığı ortak kararla “Giderek kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu madde Ülke gençliğini tehdit etmekte ve ailelerin dağılmasına ve toplumsal sorunlara sebep olmaktadır. Toplumumuzun geleceği açısından ciddi risk oluşturan uyuşturucu belasıyla etkin mücadele edebilmek için ağır ve caydırıcı cezaların getirilmesi kaçınılmaz hale geldiği vurgulanmıştır.  Örgütlü sivil toplum olarak sorumluluk bilinciyle hareket ederek uyuşturucu illetiyle gerekli ve etkin mücadele için Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM’nin  yeni yasal düzenlemelerle caydırıcı ve ağır cezaların biran önce getirilmesi için Mecliste grubu bulunan Adalet ve kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkın Demokrasi Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve Meclis Başkanlığına yazılı dilekçe ile başvuran MTDF Genel başkanı Mehmet Şerif Öter   “ Federasyon olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar konuyu gündemde tutacaklarını, demokratik ve toplumsal baskı oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

TBMM’ye ve mecliste grubu bulunan partilerin Grup başkanvekillerine verilen dilekçe.

SAYI   : 2018/008

KONU: Uyuşturucu madde cezaları                                                  16.10.2018

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                      ANKARA

İlgi: Uyuşturucu madde tacirleriyle etkin mücadele ve caydırıcı cezalar getirilmesi talebi.

Giderek artış gösteren uyuşturucu madde kullanımı, bağımlılığı ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Toplumumuzu her yönüyle tehdit eden ve giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı birçok ilimizde olduğu gibi azda olsa Mardin ilimizde de artmaktadır. Güvenlik güçleri ve halkın dayanışmasıyla ortaya konulan mücadeleye rağmen Yasaların caydırıcı olmaması ve etkili cezaların verilememesi sonucu bazı yerlerde neredeyse sigara gibi dağıtımı yapılabilmektedir. Yasalardaki boşlukları iyi bilen uyuşturucu tacirleri, torbacıları üzerlerinde içici, kullanıcı olarak değerlendirilip, salıverilecek dozda miktarı taşıyorlar.  Hal böyleyken kolluk küvetlerinin büyük zorluklarla yakaladığı uyuşturucu çeteleri kullanıcı kılıfına bürünerek, adli makamlarca salıverilmektedir. 

Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi zehirleyip, ciddi şekilde tehdit eden, ailelerin dağılmasına ve yok olmasına sebep olmakla birlikte toplum huzurunu bozmaktadır.

1-Uyuşturucu madde miktarı ne kadar az olursa olsun taşıyanlara ağır cezaların verilmesi.

2-Suçu işleyen Suriyeli veya başka ülke vatandaşı ise cezanın iki katına çıkarılması ve sınır dışı edilmesi.

3-Madde bağımlılarının, Devlet tarafından tedavi ve Rehabilite etmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında grubu bulunan tüm partilerin ortak mutabakatıyla gündeme alınarak ivedilikle yasallaşması.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gereğinin yapılması hususunda 68 Dernek bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu adına talep eder gereği bilgi ve takdirlerinize arz ederim.

GEREĞİ VE BİLGİ:

TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi Partiler      

   Mehmet Şerif Öter    

 Federasyon Başkanı     

     

 

 

DİĞER HABERLER
sanalbasin.com üyesidir