İbrahim Coşkun 'dan Mülakat Tepkisi: Soru İşaretleri Giderilmelidir!

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, öğretmen atamaları mülakatlar sonuçlarının açıklanmasının ardından ortaya çıkan sonuçlar ve itirazlara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

EĞİTİM - 31-10-2024 21:56

'Mülakatlar Üzerinden Oluşan Soru İşaretleri Giderilmelidir!'

Uzun zamandır beklenen öğretmen atamaları mülakat sonuçlarının duyurulması, belirsizliğin giderilmesi anlamında olumlu bir gelişme olsa da komisyonlar tarafından il bazında gerçekleştirilen mülakatların sonuçları yeni belirsizliklere kapı aralamış, adaylarda soru işaretleri oluşturmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın ve Bakan Yusuf Tekin’in mülakatların hiçbir şaibeye sebebiyet vermeksizin adil ve eşit bir ortamda gerçekleştirilmesi konusundaki çabası takdire şayan olmakla birlikte, komisyon üyelerinin bakışından, tutumundan, alışkanlıklarından ve değerlendirme tarzlarından kaynaklı farklılıklar, doğal olarak mülakat sonuçlarına yansımış; bu durum ise adaylarda puanlamaların birbiriyle mukayesesi bağlamında adil ve hakkaniyete uygun olmayan atama sonuçlarının doğabileceği noktasında tereddütlere yol açmıştır.

Bakanlık, öğretmen adaylarında oluşan bu tereddütleri gidermeli, mülakat sonuçlarına itirazları hassasiyetle ele almalı, gerekirse merkezî bir itiraz değerlendirme süreci işleterek eşit, adil ve hakkaniyete uygun, hukuki denetime elverişli bir itiraz mekanizmasının kurulmasını sağlamalıdır.

Millî Eğitim Bakanlığı, mülakat sonuçlarının geçmiş dönemlere nazaran çok geç açıklanması ve öğretmen atama sürecinin geciktirilmesiyle öğretmen adaylarında oluşan mağduriyetin yeni boyutlara taşınmasına izin vermemeli; mülakat sonuçları üzerindeki şüphe bulutlarını dağıtacak net bir itiraz ve değerlendirme sürecini işletmeli, öğretmen adaylarında oluşan belirsizliğin memnuniyetsizliğe dönüşmesinin önüne geçmelidir.

 

İbrahim Coşkun

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Bşk

Günün Diğer Haberleri