'Marifet Asası” Sergisi Siverek’te Sanatseverlerle Buluştu

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen “Marifet Asası” heykel sergisi, Gümrük Hanı Kültür ve Sanat Evi’nde iki gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Şanlıurfa Haberleri - 10-07-2025 14:00

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Marifet Asası sergisi, 10-11 Temmuz tarihleri arasında Gümrük Hanı Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenecek.

İki gün sürecek serginin açılışına Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, yazar Akram Saffan ve serginin küratörü Menaf Çelik ile vatandaşlar katıldı.

Heykeltraş Akram Saffan savaşta yaşadığı trajediyi taşlara işlediğini belirterek şunları kaydetti.

'' Savaşın ülkemdeki tahribatından sonra büyük zorluklar ile Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım, eserlerimde “Sürrealist” bir tarzda ölümü, yaşamı, acıyı ve sevinci anlatıyorum, Yaklaşık Beş yıldır Şanlıurfa’da heykeltıraşlık yapıyorum, gerek Suriye’de gerekse Türkiye’de sanatımı icra ediyorum'' dedi.

Serginin Küratörü Menaf Çelik ise, “Marifet Asası, sadece bir sergi değil; geçmiş ile günümüz arasında kurulan bir sanat köprüsüdür”

Eserlerde Suriye savaşında savaşın insanlık üzerindeki yıkıcı etkileri, toplumsal travmalar ve bireylerin içsel dünyası sanatsal bir bakış açısıyla yansıtıldı.

Günün Diğer Haberleri