Trump, ABD'deki protestolar nedeniyle Soros'u araştıracağın söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'e verdiği bir röportajda, muhtemelen Macar asıllı Amerikalı finansör ve milyarder George Soros'a karşı, Amerikan şehirlerindeki protestolar nedeniyle bir soruşturma yürüteceğine söz verdi.

DÜNYA - 13-09-2025 08:57

Trump, aynı zamanda George Soros'tan özellikle bahsettiğine dair bir işaret vermedi ve sadece soyadını belirtti. "Soros'u soruşturacağız çünkü bunun kendisine ve diğer kişilere karşı bir RICO davası olduğuna inanıyorum. Bu protestolardan daha fazlası. Bu gerçek bir ajitasyon. Bu sokaklarda bir huzursuzluk ve bununla başa çıkacağız." dedi.

Trump'a göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren ve özellikle Soros'tan para alan "profesyonel ajitatörler" var.

Soros'un faaliyetleri, finansal spekülasyonları ve skandal ünü nedeniyle olumsuz değerlendiriliyor. Fonları birçok ülkede iktidar değişikliğini organize etmekle defalarca suçlandı.

George Soros, fonlarının özellikle 2004'te Ukrayna'daki "turuncu devrim" ve 2013'teki "Euromaidan"ın gerçekleştirilmesine yardımcı olduğunu inkar etmiyor.

Medyada Soros, genellikle Amerika Birleşik Devletleri Demokrat Partisi ile ilişkilendiriliyor.

Rusya'da ise Soros'un Açık Toplum* ve Açık Toplum Yardım Vakfı* 2015'ten beri istenmeyen kuruluşlar olarak kabul ediliyor.

Trump'ın politikalarına karşı protestolar, 7 Haziran'da Los Angeles'ta çıkan ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) tarafından şehir merkezine yasadışı göçmenleri tespit etmek için büyük bir operasyon düzenlenmesinin ardından çıkan ayaklanmaların ardından birçok ABD eyaletinde başladı.

Eyalete sağlanan federal fonlarda olası kesintiler konusunda çıkan haberler üzerine protestocularla çatışmalar çıktı. Ertesi gün Beyaz Saray, şehre Ulusal Muhafız birliklerinin konuşlandırılacağını duyurdu.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri