Rusya ile Yemen arasında ikili ilişkiler

Moskova, 21 Ekim (Hibya) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Güney Geçiş Konseyi Başkanı Aiderous Al Zubaidi ile bir araya geldi.

DÜNYA - 21-10-2025 23:42

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Güney Geçiş Konseyi Başkanı Aiderous Al Zubaidi’yi ağırladı.

Taraflar, geleneksel olarak dostane olan Rusya-Yemen ilişkilerini daha da güçlendirme kararlılığını yineleyerek, ticaret, ekonomi ve insani alanlarda çok yönlü iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Görüşmede, Yemen ve çevresindeki gelişmelere özel vurgu yapılırken, BM himayesinde geniş kapsamlı bir ulusal diyalogun bir an önce başlatılmasının, mevcut sorunlara karşılıklı kabul edilebilir çözümler geliştirilmesi ve Yemen’deki karşıt tarafların pozisyonlarının yakınlaştırılması açısından aciliyet taşıdığı belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri