Hilvan’da Beton Zemin, Güvenli Park Maskesiyle Sunuldu!

Vatandaş: “Bu mu güvenlik anlayışınız?”

Şanlıurfa Haberleri - 03-11-2025 12:54

Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, ilçe genelindeki çocuk oyun alanlarında başlattığı “zemin yenileme” çalışması, tepkiyle karşılandı. Belediye, beton zeminleri “modern, dayanıklı ve güvenli” olarak duyurdu; ancak bu açıklama halk arasında “vatandaşla alay” olarak değerlendirildi.

Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçe genelindeki çocuk oyun alanlarında başlattığı zemin yenileme çalışmaları, kamuoyunda büyük tepki topladı. Belediye, “Modern, dayanıklı ve estetik malzemelerle yapılan zemin düzenlemeleriyle çocukların yaşayabileceği kazalar önlenecek” ifadeleriyle çalışmayı “güvenli park” olarak tanıttı. Ancak ortaya çıkan görüntüler, bu açıklamaları yalanladı.

Çocukların düşme anında yaralanmasını önlemek için kauçuk zemin kullanılan parklar, Hilvan’da betonla kaplanınca tepkiler çığ gibi büyüdü. Ebeveynler, “Bu zeminde çocuk nasıl güvenli oynasın? Beton mu güvenliymiş?” diyerek belediyeye sert tepki gösterdi.

Uzmanlar, beton zeminlerin darbe emici özelliği olmadığını, çocuklar için ciddi tehlike oluşturduğunu vurguladı. Buna rağmen belediyenin bu çalışmayı “modernleşme” adı altında sunması, kamuoyunda “göz boyama” olarak değerlendirildi.

Belediye Eşbaşkanları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil, yayımladıkları açıklamada “Çocuklarımızın daha temiz, güvenli ve sağlıklı ortamlarda oynaması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Ancak vatandaşlar bu sözlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Güvenli park dedikleri beton dökmekse, bu anlayıştan çocuklarımızı koruyalım” tepkisini gösterdi.

Hilvan halkı, belediyeye çağrıda bulundu: “Güvenlik kâğıt üzerinde değil, sahada olur. Çocuklarımıza beton değil, emniyetli oyun alanı lazım.”

Kamuoyunda hâkim görüş net: Hilvan Belediyesi göz boyamayı bırakıp, çocukların gerçek güvenliğini sağlamalı.

Günün Diğer Haberleri